Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Narlica Mezarliği Hatay’da Deprem Müzesi Olabilir

Yayınlanma Tarihi : 13.09.2023 15:16 Bu haber 535 defa okundu

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, gündemdeki soruları cevapladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Narlica Mezarliği Hatay’da Deprem Müzesi Olabilir

Hatay’ın kıyameti olarak nitelendirdiği depremin unutturulmaması için bir ‘deprem müzesi’ tasarlandığında Antakya Narlıca’daki mezarlığı öneren Milletvekili Yayman “Şehrimizde müze yapılması talebi var. Bir deprem müzesi yapılması konusu var. Bir kısım insanlarda deprem müzesi yapılmaması gerektiğini söyleyenler var. Bu depremi bizim unutturmamız lazım gelecek nesillere bunu aktarmamız lazım. Benim Hatay’daki deprem müzesi teklifim Narlıca’daki deprem mezarlığıdır. Bosnadaki şehitlik gibi 10 bin kişi defnedilmiştir mezarlığın varlığı dahi en büyük ibrettir. Müze yapılırsa yapılsın ama canlı müze yaşayan müze açık hava müzesi Antakya Narlıca’daki mezarlıktır” diye konuştu.

BİZ MİLLET NE DERSE ONU YAPARIZ

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde de basın mensuplarının sorusu üzerine il konusundaki görüşünü paylaşan Ak Parti Hatay Milletvekilli Hüseyin Yayman “Biz millet ne derse onu yaparız. İskenderunlular ne diyorsa benim şahsi fikrimde odur. İskenderun İl olma konusu uzun zamandır konuşulan gündemde olan ve şehrimizde heyecan olan konulardan bir tanesidir. Benim il olsun dememle il olmayacak ya da il olmasın dememle de il olmayacaktır. Çünkü biz anayasaya bağlı hukuk ve kanun devletiyiz. Anayasa da bir şehrin vilayet olması idari hukukta 3 tane madde vardır. Bir tanesi coğrafi uzaklık ikincisi ekonomik gelişmişlik üçüncüsü nüfus kriteridir. Bu şartlar İskenderun’umuzda sağlanmaktadır. Türkiye’de şuanda il olması ile ilgili bir gündem yoktur. Bir takım konuşmalar var. Bir takım tartışmalar var.100 vilayetin olması noktasında 100.yılda bu konuyu sayın devlet bahçeli gündeme getirmiştir. İskenderun’umuza faydalıysa ve halkımız il olmasını istiyorsa biz halka beraber siyaset yapan insanlarız biz bunu takip ederiz ve halkımızın ve milletimizin talebini gerçekleştirmeye çalışırız” şeklinde konuştu.

CAMİ VE KİLİSELERE RESTORASYON

Depremin derin etkilerini yaşayan Hatay’da yıkılan camiler ve kiliseler Kültür varlıklarını koruma, çalışmalarına devam edildiğini de belirten Milletvekili Yayman “Yıkılan cami ve kiliseleri bakım, onarım ve restorasyon işlemi uygulanacak. Antakya’da kültür varlıkları ile ilgili çalışmalar devam etmekte. Habibi Neccar camiyi Konya Büyükşehir belediyesi yapacak. Ulu camiyi Bursa Büyükşehir belediyesi yapacak. Hatay meclis binasını Doğuş Grubu yapacak. Valilik binasını içişleri bakanımız yapacak. Kırıkhan’daki Beyazıt Bestami Türbesini vilayetler evi yaptıracak. Diğer konularında takip ediyoruz. Kiliselerimiz var ve vakıflar üzerine çalışmalar var. Camilerle ilgili çalışmalar var” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol