Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Mullaoğlu: Hataylıların Borçlarını Silmek çok Mu Zor?

Yayınlanma Tarihi : 21.10.2023 18:22 Bu haber 143 defa okundu

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, depremle yıkılan kente devletin tüm imkanlarıyla sahip çıkması gerektiğini belirtti. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Mullaoğlu: Hataylıların Borçlarını Silmek çok Mu Zor?

Hatay’da birtakım çalışmalar yapıldığını, ancak yetersiz kalındığını belirten Mullaoğlu, evini işini kaybeden vatandaşların borçlarının silinmesini ve devletin Hatay’a daha fazla yardım etmesi gerektiğini ifade eden Mullaoğlu, Hatay’ın diğer kentlere göre depremden daha ağır hasarlı olarak çıktığını ve hayatın normale dönemediğini söyledi. 

DEPREME DAYANIKLI DİRENÇLİ KENTLER OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ

TBMM’de Hatay’ın sorunlarını gündeme taşıyan Mullaoğlu konuşmasında; “Ben bir depremzede olarak ilk depremi yaşadığımız anda dünyaya bir şey çarptığını zannettik. İnanılmaz bir sarsıntı yaşadık. Büyük bir acizlik içerisinde insanlara yardım etmeye çalıştık. Ben bütün samimiyetimle birazdan görevlilerin geleceğine inandım. Bir gün bekledik kimse gelmedi. İki gün bekledik kimse gelmedi. 3. Günde bir şeyler olmaya başladı. Ve gerçekten arkadaşlar kimse gelmedi. Vereceğimiz her soru önergesini otomatik olarak reddetmenizi anlayabilmiş değilim. Reddetmeniz sayısal çoğunluğunuzun olması ülkenin sayısal sorunlarının çözümü noktasında kayıtsız kaldığınızı görüyorum. Bu konuyu lütfen ciddiye alın. Depreme dayanıklı ve dirençli kentler oluşturmak durumundayız. 

Biz depremden hemen sonra kendi imkanlarımız dahilinde dostlarımıza yardım etmek için, ilaç, gıda, giysi toplamak için gittiğimiz yakın bir ilde bizi gören yaşlı bir teyzemiz geldi. Cüzdanını açtı ve 20 lira çıkardı. Al oğlum bunu lütfen deprem bölgesine götür dedi. İşte bu yaşlı teyzemiz gibi bize yaklaşmanızı istiyoruz."

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol