Hatay Mahalli Haber
MENÜ

MKÜ’de Tıbbi Onkoloji Bölümü Fiilen Kapanıyor

Yayınlanma Tarihi : 21.12.2022 20:49 Bu haber 259 defa okundu

Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Hastanesinde Tıbbi Onkoloji Bölümünün fiilen kapanacağını ileri sürdü.

Paylaş Paylaş Paylaş
MKÜ’de Tıbbi Onkoloji Bölümü Fiilen Kapanıyor

Başkan Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada; 2022 yılında güncellenen Personel Dağılım Cetveline göre Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 Tıbbi Onkoloji Uzmanı Hekim olması gerekirken halihazırda 1 Uzman Hekimin görevli olduğunu ve 3 hekimin işini yapmaya çalıştığına dikkati çekti. 

TEDAVİ VE TAKİBİ YAPILAN HASTALARIN DURUMU NE OLACAK

MKÜ Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Hastanesinde görev yapan ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Hekimin Ankara’ya tayini çıkmasıyla, Tıbbi Onkoloji Bölümünün fiilen kapandığının altını çizen Başkan Yılmaz şöyle devam etti:

“Sormak istiyoruz; MKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi ve takibi yapılan hastaların durumu ne olacak? Tıbbi Onkoloji Uzmanı Hekimin tayin isteyeceği bilinmiyor muydu? Biliniyorsa neden önlem alınmadı? Yeni hekim ataması yapılana kadar geçici de olsa Tıbbi Onkolog görevlendirmesi yapılacak mı? Tayini çıkan Tıbbi Onkoloji Uzmanının yerine ne zaman hekim ataması yapılacak? Tıbbi Onkoloji Uzmanının yanına 2 hekim ataması ne zaman yapılacak?  Kanser hastalarının tedavilerinin gecikmesi durumunda ciddi sonuçları olacağını hepimiz biliyoruz. Mağduriyetler oluşmaması adına bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerekmekte olup konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuna ve ilgililere duyururuz.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol