Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Mehmet Çardak Zeytinburnu Belediye Başkanlığına Aday Adayı

Yayınlanma Tarihi : 23.11.2023 12:18 Bu haber 186 defa okundu

Emekli Başmüfettiş ve Gümrük Müşaviri Mehmet Çardak, CHP'den İstanbul Zeytinburnu Belediye Başkan aday adayı olacağını açıkladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Mehmet Çardak Zeytinburnu Belediye Başkanlığına Aday Adayı

MEHMET ÇARDAK'IN ÖZ GEÇMİŞİ

Mehmet Çardak, 2002 ve 2007 yılları genel seçimlerinde CHP'den Hatay Milletvekili aday adayı, 2014 yılında da CHP'den İskenderun Belediye Başkanlığına aday adayı olmuştu.

Mehmet Çardak ilk ve Orta öğrenimini Kırıkhan’da tamamlamasının ardından Ankara Maliye okulunu yatılı kazanmıştır. Ardından Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirerek Gümrük ve Tekel Bakanlığında Müfettiş ve Maliye ve Gümrük Bakanlığında İdari ve Mali İşler Daire Başkan Yardımcısı olarak kamu görevine devam etti. Gümrük ve Ticaret Başmüfettişliği Görevinden sonra emekliye ayrılan Çardak, İstanbul’da yeminli Mali Müşavir olarak hayatına devam etmiştir.

Aynı zamanda araştırmacı yazar olan Mehmet Çardak'ın yayınlanmış 5 kitabı bulunuyor.

ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYIM

CHP'den Zeytinburnu Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Mehmet Çardak, göreve gelmesi halinde halkın belediyeden eşit hizmet almasnının sağlanacağını; mutlu, çağdaş, özgürlükçü ve güçlü bir toplum yaratmak için çaba harcanacağını belirterek, şöyle devam etti: 

"Bu amaç için de kentte hizmet sektörlerinin gelişmesine ve büyümesine katkı sağlanacak ve “işsiz” gençlere istihdam olanakları yaratılacaktır.

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nde ve kentte özgürlükleri ve gerçek demokrasiyi yaşatmak ve toplumsal haklara saygınlık kazandırmak için azami gayret gösterilecektir. Zeytinburnu'nun huzuru ve refahı için sivil toplum kuruluşlarının ve halkın görüş ve projelerine önem ve değer verilecektir. Çünkü artık lafla gemi yürümüyor. Proje üretmeyenlere kimse inanmamaktadır.

Belediyede dürüst ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile hizmet verilecek; yönetim-vatandaş ilişkilerinde sevgi ve kardeşlik esas alınacaktır. Vatandaşın vergisinden harcanacak her kuruşun hesabı verilecektir. Kentsel dönüşüm sağlanarak daha yeni ve tarihi bir kent yaratılacaktır.

Kent ekonomisinin temeline insanı esas alan, istihdamı arttıran ve katma değer yaratan topyekûn bir kalkınma modelinin uygulanmasına katkı sağlanacaktır."

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol