Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kırsal Kesimde Yaşayan öğrencilerimiz Okulsuz, öğretmensiz Bırakıldı

Yayınlanma Tarihi : 27.12.2022 20:34 Bu haber 242 defa okundu

Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, yıllardır atama beklediği halde ataması yapılmayan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Cihan Aslan’ı 26 yaşında, henüz yaşamının baharında İzmir’de kaybettiklerini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kırsal Kesimde Yaşayan öğrencilerimiz Okulsuz, öğretmensiz Bırakıldı

Özgür Tıraş, basın açıklamasında, şunları söyledi:

“Yüzbinlerce öğrencimiz öğretmenlerine, meslektaşlarımız öğrencilerine kavuşmayı beklerken siyasi iktidarın tercihi sonucu öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı, öğretmen atamaları için ayrılmayan kaynaklar özel okul sahiplerine, tarikatlara, cemaatlere aktarıldı. Halka ait kaynaklar, halka ait bütçe öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı, öğretmen atamaları için ayrılsaydı şu anda meslektaşımız Hasan Cihan Aslan yaşıyor olacaktı.

MEB başta olmak üzere siyasi iktidarın öğretmen atamaları ile izlediği politika öğretmen alım sayılarının belirlenmesinden, öğretmen alım biçimine, istihdam şekline kadar hem atama bekleyen arkadaşlarımızın mesleki hakları hem de öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı ve memleketimizin geleceği açısından ciddi bir soruna dönüşmüş durumdadır.

19 BİN 708 KÖY OKULU KAPATILDI

2002-2022 döneminde 19 bin 708 köy okulu kapatıldı. Eğitime erişim öğrencilerimizin en temel hakkı olmasına rağmen köylerde, kırsal kesimde yaşayan öğrencilerimiz okulsuz, öğretmensiz bırakıldı.

2022 verilerine göre norm açığının 120 bine ve ücretli öğretmen sayısının 86 bine yaklaşması,20 bine yakın köy okulunun kapatılması gerçekliği üzerinden değerlendirdiğimizde öğretmen ihtiyacı her süreçten daha fazla artmıştır. Öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkının, eğitimin ve atama bekleyen öğretmenlerin gereksinimleri dikkate alınarak gerekli öğretmen atamaları gerçekleştirilmelidir. Söz konusu olan öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı, eğitim emekçilerinin hakları ve ortak geleceğimiz iken sermayeye, özel okullara, dini yapılara, cemaatlere aktarılan kaynakların öğretmen atamalarına ayrılamaması siyasi iktidarın ideolojik tercihidir.

En temel haklar olan eğitim ve sağlık hakkından “bütçe yetersizliği” gerekçesiyle sınırlamaya gidilmesinin sonuçları memleketin tamamını, ortak geleceğimizi olumsuz etkilediği bir gerçekliktir. Bir arkadaşımızı, bir eğitim emekçisini daha kaybetmeye yüreğimizin dayanamadığı bir noktadayız artık. Meslektaşımız Hasan Cihan Aslan’ın ailesinin, sevdiklerinin acısını yürekten paylaşıyoruz.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol