Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kamu Emekçilerinin Aldatmacalara Karnı Toktur

Yayınlanma Tarihi : 22.12.2022 19:50 Bu haber 196 defa okundu

KESK Şubeler Platformu Adına açıklama yapan Özgür Tıraş, AKP vekilleri tarafından TBMM’ye sunulan torba yasa ile bu kez yüzde 2 barajı getirilmesinin hedeflendiğini ileri sürdü.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kamu Emekçilerinin Aldatmacalara Karnı Toktur

Özgür Tıraş, basın açıklamasında, şunları söyledi:

“Yüzde 1 olmadı, şimdi de yüzde 2 barajı getirmek istiyorlar. Tüm Kamu Emekçilerini Sendikal Hak ve Özgürlüklerimizi tamamen yok etmeyi hedefleyen barajlara karşı birleşmeye çağırıyoruz.

Danıştay’ın yüzde 1 barajına ilişkin düzenlemenin yürütülmesinin durdurulması kararına rağmen önceki gün AKP vekilleri tarafından TBMM’ye sunulan bir torba yasa ile bu kez yüzde 2 barajı getirilmesi hedeflenmektedir.

“Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’’ adlı torba yasanın 11. ve 12. maddeleri ile:

Bulunduğu hizmet kolunda yüzde ikisinden daha fazlasını üye kaydetmiş kamu görevlileri sendikaları üyelerine toplu sözleşme ile belirlenecek tutarda “toplu sözleşme ikramiyesi” ödenmesi öngörülmektedir.

231 SENDİKANIN 188’İ YÜZDE 2 BARAJINA TAKILIYOR

231 sendikanın 188’i yüzde 2 barajına takılıyor. Söz konusu düzenlemenin yasalaşması halinde 11 hizmet kolunda kurulu bulunan toplam 231 sendikanın tam 188’i yüzde 2 barajı altında kalacaktır. Söz konusu sendikalara üye 81 bin 828 kamu emekçisi, mevcutta toplu sözleşme ikramiyesinin üçte birine denk gelen “destek” ile yetinmek zorunda bırakılacaktır.

Tüm bunlara rağmen yapılmak istenen düzenlemenin amacı ’Sendikal algının güçlendirilmesi ve sendika üyeliğinin desteklenmesi’’, ‘Uluslararası, Anayasal ve yasal düzenlemeler çerçevesinde temel hak ve özgürlükler kapsamında güvence altına alınmış örgütlenme ve toplu pazarlık hakkının temin edilmesini sağlamak’ gibi sunulmaktadır. Oysa bunun adı kamu emekçilerinin aklıyla dalga geçmektir.

Çünkü getirilmek istenen düzenleme sendikal algıyı güçlendirmek bir yana bu algıyı ortadan kaldırmaya, sendikalar arasındaki mevcut ayrımı daha da derinleştirmeye dönüktür.

Bu ülkenin kamu emekçilerinin, emeklilerinin bitip, tükenmeyen bu aldatmacalara karnı toktur.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol