Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kaçak Avcılığı Izin Vermeyin!

Yayınlanma Tarihi : 17.09.2023 18:58 Bu haber 105 defa okundu

Balıkların üreyerek çoğalması maksadıyla 15 Nisan’da başlayan av yasağı Marmara, Ege ve Karadeniz’de 1 Eylül’de Akdeniz’de 15 Eylül sona erdi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, balık sezonunun açılmasıyla birlikte il protokolü ve balıkçılarla birlikte Arsuz Balıkçı Barınağı’nda “Vira Bismillah”dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kaçak Avcılığı Izin Vermeyin!

Arsuz Balıkçı Barınağı’nda, Vali Mustafa Masatlı ile  Milletvekilleri Abdulkadir Özel, İl Protokolü ve Balıkçıların katıldığı 2023-2024 Balıkçılık ve Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşın okunmasıyla başlayan törende, yeni av sezonunun hayırlı ve bereketli olması dileklerini içeren konuşmaların ardından kürsüye teşrif eden Vali Masatlı, ülkenin dört bir yanındaki balıkçılara selam ve sevgilerini göndererek konuşmalarına şöyle devam etti:

"Bugün itibarıyla balıkçılarımız ‘Vira Bismillah!’ diyerek denizlere açılacak ve önümüzdeki 7 ay boyunca rızıklarının peşinde koşacaklardır. Denizlerimizde kısmetinizin peşinde koştuğunuz aylar boyunca ağlarınızın hep dolu çıkmasını temenni ediyorum.

Ülkemiz; uzun sahil şeridi, yaygın iç sular ve nehir sistemleri sebebiyle önemli ölçüde balıkçılık kaynaklarına sahiptir. Tek ihracatı yapılan hayvansal ürün balıktır. Balık avcılığı ve yetiştiriciliği bakımından zengin kaynaklara sahip olan ülkemizin bu avantajlarını kullandığımızda sektörden daha fazla pay alabilmek kaçınılmaz olacaktır. Bu bilinç ve farkındalık ile ilimizdeki balıkçılık faaliyetlerini geliştirmek ve yapılan yatırımların yakından takip etmek ile mükellefiz.”

KAÇAK VE BİLİNÇSİZ AVCILIĞIN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ

"Sahip Olduğumuz deniz ve nehirlerimizdeki rızkımızın peşinde koşarken emanetimize sahip çıkıp ağlarımızı her atışımızda, bu denizlerde gelecek kuşaklarımızın da hakkının olduğuna" vurgu yapan Vali Masatlı, "Kaçak ve bilinçsiz avcılığın önüne hep birlikte geçmeliyiz. Denizlerimizdeki balıkların ve tüm canlıların korunması sorumluluğu, bizlerin ve bilhassa da rızkını denizden çıkaran sizlerin sorumluluğudur" diyerek ekosistemin korunması adına da özellikle balıkçılarımıza seslenerek gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. 

BALIKÇILARA DESTEK MÜJDESİ VERİLDİ

Devletin her kesime verdiği desteği bölgedeki balıkçılara da verdiğini söyleyen Vali Masatlı, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi, 2023-2024 yılı av sezonu açılış konuşmasında deprem bölgesindeki balıkçılarımızı destekleme müjdesi vermişti. Devletimiz, asrın felaketinden etkilenen tüm sektörleri desteklediği gibi üç tarafı denizlerle kaplı ve iklimi ve coğrafi yapısı itibariyle dünyanın en bereketli ülkelerinden biri olan ülkemizin ihracattaki önemli paya sahip balıkçılarımızı da desteklemektedir. Bu vesileyle bir kez daha buradan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi’ye, ilimiz ve vatandaşlarımız adına bir kez daha şükranlarımı arz ederim" dedi.

6 ve 20 Şubat depremlerinde vefat eden balıkçılara ve ailelerine baş sağlığı; sevdiklerine ve yakınlarına sabr-ı cemil dileyerek konuşmalarına son veren Vali Masatlı, "Vira Bismillah" diyerek hazirunla birlikte yeni av sezonunun açılışını kurdele keserek yaptı.

Daha sonra törende hazır bulunanlara balık ekmek dağıtımı yapıldı. Akabinde Valimiz, hazirunla birlikte Arsuz Balıkçı Barınağı’ndan tekneyle açılarak 2023-2024 av sezonunun ilk ağını attılar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol