Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İl Afet Ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi : 09.11.2023 12:40 Bu haber 218 defa okundu

Vali Mustafa MASATLI Başkanlığında 07 Kasım 2023 Salı günü Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde 2023-2024 Yılı Kış Mevsiminde Alınacak Tedbirlerle İlgili İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
İl Afet Ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü SAVAŞ, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ömer ERSEVER, İl Emniyet Müdürü Kadir GÖKÇE, Sahil Güvenlik Grup Komutanı S.G. Yarbay Onur EMİR, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ve ilde hizmet veren kamu kurumlarının müdürleri de katıldı.İçişleri Bakanlığı’nın 30/11/2022 tarihli ve 2022/4 sayılı “Kış Tedbirleri Genelgesi” gereğince, yaklaşan kış mevsiminde, yerleşim birimlerinde genel hayatı etkileyeceği ve kurumlar arası koordinasyonu gerektirebileceği değerlendirilen, muhtemel yoğun yağmur ve kar yağışı ile don kapsamlı meteorolojik uyarılarda, olası can ve mal kayıplarının önlenmesi ya da en aza indirilebilmesi ve müdahale çalışmalarının etkin yapılabilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmeleri ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülebilmesi amacıyla alınacak tedbirlerin masaya yatırıldığı Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda hava muhalefetinin yoğun olması durumunda, okullarımızla ilgili kararları İlçe Kaymakamlarımızın alacağını ve alınan kararlardan Valiliğimizin haberdar edilmesini dile getirdi.Elektrik ve doğalgaz gibi enerji tedarikini sağlayan şirketlerimizin, başta konteyner kentlerimiz olmak üzere yaşam alanlarının olduğu yerlerdeki durumu gözden geçirerek kış mevsimine iyi hazırlanmaları gerektiğini vurgulayan Valimiz, “Depremden sonra doğalgaz verilemeyen yerler, elektriğe geçtiği için elektrik ihtiyacı ve sarfiyatı ciddi oranda artacaktır. Deprem öncesi 90 bin doğalgaz kullanıcısı, bugün için 6 bin fiili kullanıcıya düşmüştür. Yaşam alanlarında kullanılan klima, ısıtıcı ve benzeri cihazların yanında sosyal alanlardaki elektrik yükü de buna dahil edildiğinde ihtiyaç duyulan elektrik sarfiyatı bakımdan tablo netlik kazanıyor. Bunun içindir ki enerji tesisat altyapısının gözden geçirilerek sıkıntı oluşturmayacak şekilde bakım ve onarımı yapılmalıdır.” dedi.İl Afet Ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Deprem sonrası zaafiyete uğrayan konulardan birinin de iletişim konusu olduğunu hatırlatan Valimiz, iletişim alanıyla ilgili kurumlarımızca sahanın tekrar gözden geçirilerek gerekli çalışma, kontrol ve iyileştirmelerin yapılmasında fayda olduğunu söyledi.İl Afet Ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Kimi konteynerlerimizde altyapı sorunu çıkabildiğine dikkat çeken Vali, “Bu durumda vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde acil tahliye edilebilmeleri gerekir. Tahliye ederken de uygun bir ortam oluşturmak lazım. Bu bakımdan konteyner kentlerimizde görevli olan yetkililerimizin muhakkak böyle durumlar için bir B planlarının olması gerekiyor.” dedi.

 Ayrıca Vali “zorlu bir kış geçirebileceğimizi hesaba katarak insanımızın en ufak bir mağduriyet yaşamamaları için en hızlı, en etkin ve en kaliteli hizmeti vermekle yükümlüyüz. Her kurumumuz kendi alanıyla ilgili görevlerini aksatmadan yapmalıdır.” diyerek tüm kurumların sorumluluğu hatırlattı.

Kurum yetkilileri kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili gerekli bilgilendirmeleri yaptıktan kış mevsiminde yaşanabilecek olumsuzluklarda her birimin kendi çalışma alanı ile ilgili alınacak tedbirler karara bağlandı.

Ayrıca konteyner kentlerde kış mevsiminde  yaşanabilecek olumsuzlara karşı gerektiğinde; yağmur suyu drenajı, istinat duvarı ve şev taşı uygulaması, çatı bant ve branda uygulaması, topraklama, kaçak akım rolesi, pano eksikliklerinin tamamlanması, GKM’lerde eksik paratonerlerin ve yangın tüplerinin tamamlanması ve mevcut çadır kentlerin iyileştirilmesi konularını da tekrar hatırlatarak ilgili birimlere gerekli talimatları veren Vali, sorunsuz bir kış geçirilmesi temennilerinde bulunarak toplantıyı sona erdirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol