Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Herkes Gitse, Ben Mahallemi Terk Etmem!

Yayınlanma Tarihi : 19.10.2023 16:13 Bu haber 256 defa okundu

6 Şubat tarihli iki büyük depremden en fazla can kaybının yaşandığı Antakya'da depremden kendi çabasıyla enkazdan çıkan Güllübahçe Mahallesi Muhtarı Rafet Yavrum, depremin ilk gününden bu yana mahallesini terk etmedi, vatandaşların yardımına koştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Herkes Gitse, Ben Mahallemi Terk Etmem!

Muhtar Rafet Yavrum, Antakya'nın en eski yerleşim birimlerinden olan Güllübahçe'nin yıkımda en fazla hasar gören mahallelerin başında geliyor.Herkes Gitse, Ben Mahallemi Terk Etmem!

Çok fazla can kaybının olduğu mahalleden depremin ilk gününden bu yana biran olsun ayrılmayan Güllübahçe Muhtarı Rafet Yavrum, herkesin terk etse bile kendisinin mahalleyi terk etmeyeceğini söyledi.Herkes Gitse, Ben Mahallemi Terk Etmem!

EVLERİN DURUMU NE OLACAK? BİLGİ KİRLİLİĞİ YAŞANIYOR!Herkes Gitse, Ben Mahallemi Terk Etmem!

Gazetemiz aracılığıyla yetkililere çağrıda bulunan Antakya Güllübahçe Muhtarı Rafet Yavrum, “Medeniyet şehrinden bütün dünyaya sesleniyorum; lütfen buraya gelin. Enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor ama şehrimizin, mahalllemizin geleceği konusunda bilgi kirliliği yaşanıyor. Medeniyetlerin beşiği Antakya, tarihi yapıların çoğunlukta olduğu Güllübahçe Mahallesindeki evlerin durumu ne olacak? Hayatta olanlar tekrar aynı mahallesine dönebilecek mi? Bütün bu soruların cevabını öğrenmek istiyoruz" dedi.

YIKILMAYAN YER KALMADI!

Muhtar Yavrum, konuşmasına şöyle devam etti: "Depremden etkilenen ve tarihi yapıların yer aldığı Antakya Güllübahçe Mahallesi de enkazın altında kaldı. Tarihi evlerimiz yerle bir oldu. Antakya çok kötü. Bütün mahallem çökmüş durumda, kimse yok.

60 yaşına girdim. Burada doğdum burada öleceğim. Mahalle yok olmuş durumda, olsun. Bırakıp gidemem. Anılarım burada, yaşamım burada, maneviyatım burada. Çocukluğum annem babam her şeyim burada. Bütün dünyamız burada. Burası insanların yaşadığı yer. Sokakta dolaşan can dostlarımız var onlara da bakmak, yaşama kazandırmak zorundayız. Yıkılmayan yer kalmadı.”

GÖÇÜKTEN KENDİ ÇABALARIMDAN ÇIKTIM!

Kendi çabalarıyla göçükten çıktığını söyleyen mahalle muhtarı Rafet Yavrun, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Biz burada duygu sömürüsü yapmıyoruz. Bütün dünyaya sesleniyorum. Biz burada siyaset yapmıyoruz. Ne sağcıyız ne solcuyuz, vatanseveriz. Burada kalacağım. Oğlumla beraber buradayım. Ailemi, çocuklarımı yolladım. Benim buraya sorumluluğum var. Hiçbir şey olmazsa da mahalleye olan sorumluluğum var” diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol