Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay’da Kadınlar çocuk Istismarına Yönelik Eylem Yaptı

Yayınlanma Tarihi : 12.12.2022 20:20 Bu haber 230 defa okundu

Hatay’ın Merkez Antakya ilçesinde Köprü başı ulus meydanında “Hatay kadınlar Birlikte güçlü” platformu üyeleri, çocuk istismarına yönelik eylem gerçekleştirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay’da Kadınlar çocuk Istismarına Yönelik Eylem Yaptı

Yapılan eylemde istismarın affedildiği bu ülkede hiçbir çocuk güvende değil pankartları açıldı. 

Koruma, aklama, yargıla, susma haykır istismara hayır sloganları eşliğinde yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Son dönemde bu karanlık yapılar içinde artarak süregelen, biri bitmeden diğerinin gündeme geldiği erkek ve kız çocuklarına yönelik cinsel istismar vakaları bütün toplumun vicdanını yaralamış, yaralamaya devam etmektedir.  6 yaşındaki çocukları evlendiren, istismarı meşrulaştıran gerici, ataerkil zihniyeti kabul etmiyoruz! Çocuklarımızı karanlığınıza teslim etmeyeceğiz. Laik, eşit ve demokratik bir toplum, çocuklarımıza özgür bir dünya bırakma mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!

Ayrıca Çocuk Hakları Sözleşmesinin Çocuğa Karşı Ayrımcılık Yasağı, Çocuğun Yaşama ve Gelişmesinin Sağlanması, Çocuğun Yüksek Yararının Gözetilmesi, Çocuğun Katılım Hakkının Sağlanması olan dört temel ilkesinin esas alındığı kanuni ve toplumsal düzenlemelerin acilen yaşama geçirilmesi gerekmektedir. Çocuğa yönelik cinsel istismar bir insanlık suçudur.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol