Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Fincancı Serbest Bırakılmalıdır

Yayınlanma Tarihi : 28.10.2022 01:29 Bu haber 284 defa okundu

İHD Hatay Şubesi Eş Başkanı Mürsel Tonguç Salmanoğlu, bir bilim insanı ve insan hakları savunucusu olarak ömrünü sadece ülkemizde değil tüm dünyada halkın sağlığını korumaya ve insan hakları ihlalleriyle mücadeleye adayan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Fincancı Serbest Bırakılmalıdır

Salmanoğlu, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, şunları söyledi:

“Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı ve aynı zamanda Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı 26 Ekim 2022 tarihinde İstanbul’daki evinden gözaltına alınmış ve soruşturmanın yürütüldüğü Ankara’ya götürüleceği ifade edilmiştir. Amaç bilimi, iyi hekimliği, başta işkence olmak üzere insan hakları ihlallerinin önlenmesini ve demokrasi mücadelesini engellemektir. Daha genel bir ifadeyle tüm topluma gözdağı vermektir.

Bu hukuksuzluğa derhal son verilmeli, dünyaca tanınırlığa ve saygınlığa sahip, uzmanlık alanı adli tıp olan bir bilim insanı ve insan hakları savunucusu Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı serbest bırakılmalıdır. İyi hekimliğin ve halkın sağlık hakkının kararlı savunucusu TTB’ye yönelik baskılara da aynı şekilde derhal son verilmelidir.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol