Hatay Mahalli Haber
MENÜ

EXPO ile gururlandık

Yayınlanma Tarihi : 07.02.2017 00:00 Bu haber 887 defa okundu

TOSYÖV Hatay Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Rende, Dünyanın en büyük 3'üncü organizasyonu olarak kabul edilen EXPO’nun, 2021 yılında Hatay'da yapılacak olmasının kendilerini onurlandırdığını söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
EXPO ile gururlandık

Rende, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Hele bölgemizde yaşanan şu kargaşa ve savaş ortamı dikkate alındığında böylesine önemli bir organizasyonun İlimize kazandırılmış olması azımsanmayacak son derece büyük bir başarıdır. Çünkü adaylık yarışında Hatay,  rakip olan Çin ve Avustralya gibi dev ülkelerin şehir adaylarını geride bırakarak kazanan taraf olmuştur.

Bu başarıyı İlimize kazandıran ve bu onuru bize yaşatan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Lütfi Savaş’ı ve ekibini tebrik ediyor, canı gönülden kutluyor ve şükranlarımızı arz ediyoruz.

2021 Yılında "Medeniyetler Bahçesi" adı ile düzenlenecek EXPO'da, şehrin güzellikleri, kardeşlik ortamı ve medeniyeti tanıtılacak ve bu vesile ile nerdeyse tüm Dünyanın gözü Hatay üzerinde olacağı gibi milyonlarca kişi İlimizi ziyarete gelecektir. Bu dev organizasyonla birlikte, Hatay’ın bir savaş Bölgesinde yer aldığı ve bu sebeple riskli ve tehlikeli bir İl olduğu hususunda Dünya kamuoyunda yerleşik olumsuz algının bozulması ve İlimiz ekonomisini ciddi katkı sağlaması anlamında son derce önemli bir fırsat olacaktır.  

Bu proje HBB Başkanımız Sn Lütfi Savaş’ında belirttiği gibi sadece Hatay Büyükşehir Belediyesinin Projesi değildir. Bu proje, başta Sayın Valiliğimizle birlikte tüm kamu kuruluşlarının,  İlçe Belediyelerimizin, Üniversitelerimizin, Oda ve Borsalarımızın, Sivil Toplum örgütlerimizin,  işadamlarımızın kısacası tüm Hataylıların projesidir.  Bu münasebetle biz dernek olarak bu projenin başarıya ulaşması ve başarıyla taçlandırılması hususunda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu beyan ederiz. Bu önemli görevi başarıyla sonuçlandırmak hepimizin ortak gururu olacaktır.

Bu önemli projenin İlimize kazandırılması hususunda emeği geçenlere tekrar teşekkürlerimizi ifade ederken bu projenin, ilimize hayırlı olmasını diliyoruz.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol