Hatay Mahalli Haber
MENÜ

DOĞAKA TÜRKİYE’DE İLK 10’DA

Yayınlanma Tarihi : 10.02.2016 00:00 Bu haber 969 defa okundu

Kısa adı DOĞAKA olan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 yılı çalışma programı kapsamında “Sektörel İşbirliği Ağlarının Geliştirilmesi” amacıyla Hataylı basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
DOĞAKA TÜRKİYE’DE İLK 10’DA

Antakya Savon Otel’de gerçekleşen bilgilendirme toplantısına DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, DOĞAKA Proje Sorumlusu Oğuz Ali Bekiroğlu, Planlama Birim Müdürü Serdar Çınar, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen ve basın mensupları katıldı. Basın mensuplarıyla yenen kahvaltının ardından toplantı yapılan sunumlarla devam etti.

ONUR YILDIZ: AMACIMIZ PROJELERİMİZİ SİZLERE TANITMAK

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, toplantının açılış konuşmasında, “5 yılımızı doldurduk. Bölgesel kalkınmaya önem veriyoruz. Bu yüzden basın mensupları bu projelerin tanıtılması açısından oldukça önemlidir. Toplantımızın da amacı sizlere konuyla ilgili bilgilendirme yapmaktır” dedi.

YETİŞEN: İLERİDE BERABER PROJE YÜRÜTMELİYİZ

Daha sonra konuşan Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen ise yaptığı kısa konuşmada, “İlimizin tanıtımı açısından sizler çok önemli bir görev yürütmektesiniz. Bu yüzden sizlere teşekkür ediyorum. Bizler basın mensupları olarak her zaman yanınızdayız. İleride de yapacağımız projelerde beraber çalışmayı ümit ediyorum. Herkese teşekkürler” dedi.

Yetişen’in konuşmasının ardından DOĞAKA Planlama Birim Müdürü Serdar Çınar sunum yapmak üzere kürsüye geldi. Çınar yaptığı sunumda, Hatay’ın ithalat ve ihracat rakamlarıyla Türkiye’deki yerinden bahsetti.

YILDIZ: UYGULAYICI DEĞİL DESTEKLEYİCİ KURUMUZ

Çınar’ın sunumunun ardından DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Yıldız konuşmasında, “Verilerden besleniyoruz. Bizim için yapılan çalışmalardan elde edilen veriler çok önemlidir” dedi.

Yıldız konuşmasına şu ifadelerle devam etti, “Bizim amacımız bölgeyi geleceğe hazırlamaktır. Türkiye’de 26 adet kalkınma ajansı vardır. Bizim ajansımız kapasite olarak ilk 10, bazı konularda ise ilk 5 ajans içerisindedir. Osmaniye ve Hatay illerinde projelerimizle illerin kalkınmasını sağlıyoruz. Biz proje uygulayıcı değil destekleyici bir kurumuz. Kaynağımız da hazineden gelen paradır. AB veya herhangi bir kaynaktan bize para gelmemektedir. Hatay Dörtyol’da bir soğuk hava deposu yapma planımız var. 5T dediğimiz Tarım, Turizm, Tekstil, Taşımacılık, Teknoloji alanında çalışmalarımız sürüyor. Biz yurtiçi ve yurtdışında da tanıtım fuarlarına katılıyoruz. Şimdiye kadar 3428 kişiye danışmanlık hizmeti verdik. Daha çok küçük ilçelerin kalkınması için çabalıyoruz ve küçük ilçeleri koruma altına alıyoruz. En çok kaynağı ise 22 milyon TL ile KOBİ’lere ayırdık. KOBİ’leri oldukça önemsiyoruz.”

Yıldız’ın konuşmasının ardından DOĞAKA Proje Sorumlusu Oğuz Ali Bekiroğlu kürsüye geldi. Bekiroğlu şimdiye kadar yapılan uygulamalardan ve verilen eğitimlerden bahsetti. Bekiroğlu, Osmaniye’de basın çalışanlarına yönelik teknik destek programı verildiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yetkililer toplantının ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol