Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Depremzedelerin 'susuzluk' Isyanı!

Yayınlanma Tarihi : 10.11.2023 12:22 Bu haber 107 defa okundu

Hatay'da depremden sonra ortaya çıkan su sorunu nedeniyle vatandaşlar bidonlarla ve şişelerle çözüm üretmek zorunda kalıyorlar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Depremzedelerin 'susuzluk' Isyanı!

Antakya'da bulunan Konya 3. Etap Konteyner Kentte yaşayan depremzede vatandaşlar, bir türlü çözülemeyen su sorununa çözüm bulunmasını istiyor.Depremzedelerin 'susuzluk' Isyanı!

HASTALIKLARDAN KORKUYORUZDepremzedelerin 'susuzluk' Isyanı!

İki gündür konteynerlere su verilmediğini belirten depremzedeler; "Ne duş alabiliyoruz, ne bulaşık yıkayabiliyoruz ne de tuvaletleri kullanabiliyoruz. Ellerimizi yıkamak için konteyner kentin yan tarafında bulunan tır garajındaki tırlardan su taşımak zorunda kalıyoruz. Rezillik diz boyu. Hastalık kapmaktan korkuyoruz. Kendimizi geçtik, çocuklarımıza korkuyoruz. Neden bizi kimse umursamıyor?

Bu kadar mı zor konteyner kentlere su vermek? İki gündür neler çektiğimizi kimse bilmiyor. Sesimizi duyuramıyoruz. Hatay normale döndü diyorlar, 275 gün sonra ceset çıkıyor enkaz altından. Hatay normale döndü diyorlar, biz depremzedelere hala düzenli su verilemiyor. Hatay normale döndü diyenlere şunu söylemek istiyoruz; bizim normalimiz bu değil. Deprem öncesi herkes gibi bizim de normal bir yaşantımız vardı. Ama şimdi sesimizi duyurmakta bile zorlanıyoruz. Ne yapalım? Kime derdimizi anlatalım. Sayın Hatay Valimizden ve AFAD yetkililerinden sorunlarımızla biraz daha yakından ilgilenmelerini talep ediyoruz" dediler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol