6 Şubat depremlerinin yerle bir ettiği Antakya'da ayakta kalmaya çalışan, zor şartlarda halka doğru ve ilkeli haber ulaştırma gayesiyle mesleğini yapma gayreti içerisinde olan gazeteciler çoğu zaman görünmezdirler.

Bir haberin fotoğrafından oluşumuna kadar her detayı ince eleyip, süzgeçten geçiren ve okuyucularına en iyi sunumu, en iyi fotoğrafı servis edebilmek adına tehlikeleri göze alarak çalışanlardan biri de Hatay'ın saygın gazetecilerinden Talip Köleoğlu.
Depremlerden en çok nasibini alan Antakya Saray Caddesi'nde yapılan 1. Akdeniz Bienali Çağdaş Sanat Çalıştayı açılışında görev alan, Köleoğlu'nun okuyucularına en iyi kareyi sunmak için enkazlar üzerine çıkarak görüntü alması başka bir gazetecinin dikkatinden kaçmadı.
İzzet Nazlı, Gökhan Aklan, Hasan Seid Okay, Erhan Yılmaz ve Burak Milli gibi Hataylı 9 gazetecinin depremde hayatını kaybetmesiyle ağır kayıplar veren Hatay medyasına can olmaya çalışan Talip Köleoğlu gibi 'gerçek' gazetecilerin meselelere çözüm ve kamuoyu oluşturma odaklı yaklaşımının yerel gazetecilik açısından büyük önem arz ettiği şu dönemde işini layıkıyla yapması takdir topluyor.
Ürettiği kendine özgü haberleri paylaşmaktan çekinmeyen, fotoğrafları ve haberleri başka haber organizasyonlarının da rahatça kullanabileceklerini belirten Talip Köleoğlu; İçinde bulunduğumuz durumdan dolayı da paylaşmanın önemine dikkat çekti.