Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Deprem Ve Dirençli Kentler: Hatay Için çözüm Arayışı çalıştayı

Yayınlanma Tarihi : 27.09.2023 17:59 Bu haber 247 defa okundu

Türkiye, tarih boyunca büyük depremlerin meydana geldiği yüksek sismik aktif Anadolu plakası üzerinde bulunmaktadır.

Paylaş Paylaş Paylaş
Deprem Ve Dirençli Kentler: Hatay Için çözüm Arayışı çalıştayı

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye saati ile 04:17'de ve 13:24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerinde iki deprem meydana gelmiştir. 20 Şubat 2023 tarihinde de Türkiye saati ile 20:04'te merkez üssü Hatay Yayladağı olan 6.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmiştir.  Bu depremler şiddet ve kapsadığı alan açısından bakıldığında tarihimizde eşi benzeri olmayan felaketlerdir.

Nitekim yaşanan depremler sonucunda 50 binden fazla insan hayatını kaybetmiş, yarım milyondan fazla bina hasar görmüştür.

Büyük bir afetin sonrasında çok sayıda kurum, kuruluş ve organizasyon bu sürecin iyileşmesine katkı vermeye çalışmaktadır. Merkezi yönetim, yerel yönetim, kamu, özel, sivil toplum, gönüllü kuruluşlar dahil herkes sorunun çözümü için çabalamaktır. 

Tüm bu çabalara destek olmak amacıyla Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından 29-30 Eylül 2023 tarihleri arasında Sağlık, Eğitim, Çevre Sorunları, Ulaşım ve Lojistik, Barınma, İmar ve Yapılaşma, Yerleşim, Tarih ve Kültürel Varlıklar, İletişim ve Koordinasyon, Afet İletişimi, Afet Bölgesine Yardım Organizasyonu ve Yönetimi, Çalışma Hayatı ve İstihdam, Riskli, Dezavantajlı Gruplar (Çocuklar, Kadınlar, Kronik Hasta, Yaşlı …), Hukuk (Hak Sahipliği, Mülkiyet Hakları, Hukuksal Sorunlar) konularını içeren “Deprem ve Dirençli Kentler : HATAY İçin Çözüm Arayışı” Çalıştayı düzenlenecektir.

Depreme dayanıklı, dirençli, zemin ve doğa ile barışık güvenli bir kentin oluşturulmasına katkı sunmak amacıyla Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk Konferans Salonunda yapılacak Çalıştay’a çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından uzman temsilciler, üniversitelerden öğretim elemanları, Belediye Başkanları, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) uzmanları ve Sivil Toplum Kuruluşları katılacaktır.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol