Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Defne Artık Sahipsiz Değil!

Yayınlanma Tarihi : 07.12.2023 16:12 Bu haber 121 defa okundu

Defne Elektrik Mahallesi Muhtarı Nihat Derviş, Defne Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundu. CHP Defne İlçe Başkanı Ozan Öfkeli’ye başvuru dosyasın teslim eden Derviş, Defne’nin artık sahipsiz kalmayacağını söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Defne Artık Sahipsiz Değil!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremde muhtarlık yaptığı Elektrik mahallesi tamamen yıkıldı. Kes mahallesini terk etti ama o etmedi. 6 Şubat’tan bugüne kadar mahallesini bir gün bile yalnız bırakmayan Derviş, Defne Belediyesi’nin başkanlığına talip oldu. Depremin ilk günlerinde barınacak yeri olmadığı için günlerce aracında yatan, ardından elektrik mahallesindeki küçük parka kurduğu çadırda konaklayan Elektrik Mahallesi Muhtarı Derviş, depremin üzerinden geçen 10 aylık sürede mahallesini bir an bile bırakmadı. Kapısına gelen hiçbir vatandaşı geri çevirmedi. Hem kendi mahallesinden hemde çevre mahallelerden gelen vatandaşlara yardımcı olan Derviş, kurulduğu 2014 yılından bu yana hak ettiği hizmeti alamayan Defne’ye başkan olmaya kararlı ve bunun içinde tüm Denlilerin desteğini bekliyor.Defne Artık Sahipsiz Değil!

HERKES EVİNİ MAHALLEYİ TERKETTİ MUHTARIMIZ TERK ETMEDİDefne Artık Sahipsiz Değil!

Şu ana kadar Defne Belediyesi Başkanlığı için 15 isim adaylık başvurusunda bulundu. Başvuruda bulunan adayların içinde başkanlığı hak eden tek isimin Nihat Derviş olduğunu belirten Defne ilçesi sakinleri, “Yaşanan deprem felaketinde herkes evini mahallesini terk etti. Ama o mahallesinden geriye kalanlara sahip çıkmak için bir gün olsun mahallesini bırakıp bir yere gitmedi. Ağır hasarlı binaların yıkımını takip etti. Hırsızların mahalleye girmesine elinden geldiği kadar izin vermedi. Tek başına mahallede bekçilik yaptı. Hiç yılmadı. Kendini mahallesine adamış bir insan. Defne Belediye Başkanı ortalıkta hiç görünmezken o vardı, insanlarına elini uzatan hala da öyle yapıyor. Mahallesinden olsun olmasın tüm insanlara yardım elini uzatıyor. Şu anda başkanlığı hak eden tek isim o” diye konuştular.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol