Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Cumhuriyet'in 100. Yılını Devlet Millet Elele Kutladık

Yayınlanma Tarihi : 31.10.2023 15:19 Bu haber 159 defa okundu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. Kuruluş yıldönümü münasebeti ile Dünya’nın dört bir köşesinde olduğu gibi Antakya’da da coşkulu kutlamalar gerçekleştirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Cumhuriyet'in 100. Yılını Devlet Millet Elele Kutladık

Şehrin dört bir köşesinde düzenlenen programlara protokol üyeleri ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.Cumhuriyet'in 100. Yılını Devlet Millet Elele Kutladık

Antakya’nın merkezi Anıt Alanı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın bayram tebriği konuşmaları gerçekleştirildi.Cumhuriyet'in 100. Yılını Devlet Millet Elele Kutladık

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’da anıta çelenk sunma törenine katıldı. Başkan Yılmaz tören sonrası yaptığı açıklamada; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını sonsuz şükran ve rahmetle yad ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Anıta çelenk sunulmasının ardından Antakya Şehitliği ziyaret edildi. Aziz şehitlerin anısına okunan Kuran-ı Kerim tilaveti sonrasında Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz şehit ailelerinin hatırlarını sordu, tek tek tüm kabirleri ziyaret ederek karanfil dağıttı. Başkan Yılmaz şehit aileleri ile yaptığı konuşmada; “Memleketimizin birliği, halkımızın huzur ve güvenliği için mücadele etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Ay Yıldızlı Bayrağın Altında Devlet Millet El Ele Bir Bayram

Hatay Valiliği ev sahipliğinde organize edilen resmi geçit töreninde protokol üyeleri, askeri erkan, vatandaşlar, öğrenciler, öğretmenler ve pek çok kurum, stk temsilcileri tek yürek, aynı coşkuyla, gururla ve heyecanla Cumhuriyetin 100. yılını kutladı.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz resmi geçit töreni sonrası yaptığı sosyal medya paylaşımında şu görüşlere yer verdi; “Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşkuyla, gururla kutluyoruz. Şehrimiz Türkiye Yüzyılında, Anka Kuşu misali küllerinden yeniden doğuyor. Cumhuriyetin 100. yaşını ay yıldızlı bayrağın altında, devlet millet el ele kutladık. Nice 100 yıllara.”

Kutlamaların ardından Başkan Yılmaz, Yayladağı Belediyesi ev sahipliğinde organize edilen aba güreşleri turnuvası programına ve ardından Hatay Valiliği’nce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile gerçekleştirilen Cumhuriyet resepsiyonuna katıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol