Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Basın Emekçilerinin Günü Kutlu Olsun

Yayınlanma Tarihi : 11.01.2023 08:14 Bu haber 327 defa okundu

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü dolayısıyla yazılı açıklamada bulunarak basın emekçilerinin gününü kutladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Basın Emekçilerinin Günü Kutlu Olsun

Hatay'da ikamet eden biz gazileri, milli, dini, özel günlerde ve tüm aktivitelerinde yalnız bırakmayan basın emekçilerinin, İlkeli ve dürüst gazeteciliği kendine düstur edinmiş olmaları, takdire şayan bir meziyettir diyen Başkan Bakır, açıklamasına şöyle devam etti: “Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri her yıl 10 Ocak günü düzenlenen ve Türkiye’ye özgü olan bir kutlama günüdür. 

1961-1971 arasında 'Çalışan gazeteciler bayramı' adıyla kutlanan Gazeteciler Günü; 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, '10 Ocak Çalışan gazeteciler günü' olarak değiştirilmiştir.

Hatay'da ikamet eden biz gazileri, milli, dini, özel günlerde ve tüm aktivitelerinde yalnız bırakmayan basın emekçilerinin, İlkeli ve dürüst gazeteciliği kendine düstur edinmiş olmaları, takdire şayan bir meziyettir. 

Bu duygularla, kalemini doğru, tarafsız, haktan, hakikatten ve adaletten ayırmayan bütün gazetecilerin, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günleri" ile birlikte; feragatla, fedakârlıkla geçen her günleri kutlu olsun.” Dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol