Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Aslan: Nüfus Müdürlüğü Personelleri Mağdur Durumda

Yayınlanma Tarihi : 14.12.2022 20:40 Bu haber 236 defa okundu

Büro Memur Sen Hatay Şube Başkanı Özkan Aslan, Nüfus Genel Müdürlüğü çalışanlarının sorunlarına değindi ve çözüm yolu bulunması gerektiğini açıkladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Aslan: Nüfus Müdürlüğü Personelleri Mağdur Durumda

Aslan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“2018 yılına kadar Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ayrı bir şube müdürlüğünde gerçekleştirilen sürücü belgesi ve pasaport başvuru işlemleri nüfus müdürlüklerince gerçekleştirilmeye başlanmış ancak nüfus müdürlüklerinde bununla ilgili ne ayrı bir şube ne de ayrı bir şeflik olacak şekilde yeni bir birim oluşturulmamıştır.

Toplamda 10000 personelin istihdam edildiği Genel Müdürlüğümüzde personellerin Emniyet Genel Müdürlüğü personellerinin neredeyse yarı maaşına denk gelecek şekilde çalışıyor olması zamanla bu personellerin istifa etmesine veya kurum değiştirmesine yol açmıştır.

2014 yılında İçişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulan İl Göç İdaresi Müdürlüklerinde 2022 yılına gelinmiş olmasına rağmen halen Müdürlüklerimizle entegrasyon çalışmasının tamamlanmamış olması, Ülkemizde misafir olarak kalan Suriyeli vatandaşların adres, doğum, evlenme ve ölüm kayıt işlemlerinin Nüfus Müdürlüklerinde yapılmaya devam edilmesi, Nüfus Müdürlüklerinden gelen formları sistemde yabancıların kayıtlarına işleyerek geçici koruma kimlik belgesi veren Göç İdaresi personellerine uzmanlık kadrosu verilmesi ancak tüm Türk vatandaşlarımızın doğum, ölüm, evlenme, boşanma, vatandaşlık, velayet, vesayet, gaiplik, karine, evlatlık, kayıt düzeltme, adres, kimlik, sürücü belgesi, pasaport, adreste nüfus hizmeti gibi birçok hayati işlemi mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveri ile yürüten Nüfus Müdürlüğü personellerine uzmanlık kadrosunun verilmemesi, Göç İdaresi Md. dışında Tapu Md., Tarım Md., Malmüdürlüğü ile öğretmenlere de uzman öğretmenlik kadrosunun verilmesi ancak Nüfus Müdürlüğü personellerine uzmanlık kadrosunun verilmemesi büyük bir haksızlık oluşturmaktadır.

Dolayısı ile KPS ile Genel Müdürlüğümüz bünyesine gelen ücretin döner sermaye ile personellerimize ödenmesi Müdürlüğümüz personellerine verilen fazla mesai ücretinin son yıllarda tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz ve oluşan enflasyon düşünülerek daha uygun bir seviyeye çıkarılması. Mahkemelerde nüfus müdürlüğünü temsilen katılan personel mahkemeye giderken kuruma ait resmi araç olmadığından özel aracıyla veya toplu taşıma araçlarıyla ulaşımını kendi bütçesinden karşılamaktadır.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol