Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Asi- Der İstanbulda Ras Es Seni (yeni Yıl) Kutladı

Yayınlanma Tarihi : 16.01.2023 11:06 Bu haber 566 defa okundu

Asi- Der Yönetim Kurulu Başkanı Hatay Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Usluoğlu, Asi- Der’in 22 yıllık tarihinde ( pandemi süreci hariç) her sene insanlık tarihinin en eski bayramının kutlamasını yaptığını, geçmişten geleceğe/ yerelden - evrensele uzanma ve bu coğrafyanın en kadim halkının uygarlık birikimini yansıttiğini, değerli canlarla bir araya gelip, muhabbet ettiklerini, eğlendik, hasret giderdik ve yeni başlangıçlar için yeni umutlara yelken açtıklarına dikkat çekerek; “ Barış Kenti ve Barışın Dili” olan Doğu’nun Kraliçesi ve Uygarlığın Beşiği” , “ Tarih Üreten ve İnsanlık Tarihine Birikimi ve Yetiştirdiği Şahsiyetlerle,  Aydınlık Bir Gelecek İçin Her Daim Katkı Sunan” Antakya’nın ve Asi’nin çocukları olarak sizler, hem “ insana, insanlık erdemiyle sahip çıkmış, hemde insanlık üretmeye adanmış, 7000 yıllık geçmişe sahip, insanlığın ürettiği tüm değerleri sahiplenerek, bu bayramın bereket, mutluluk, sağlık, dayanışma getirmesini temennisiyle bu kutlamayı hep birlikte taçlandırdık/ taçlandırdınız..!

Paylaş Paylaş Paylaş
Asi- Der İstanbulda Ras Es Seni (yeni Yıl) Kutladı

 Hz. Muhammed’in insanlığa getirdiği mesaj ile Aristoteles’in, Sokrates’in, Hz. Musa’nın, İsa Mesih’in, Ebu Zer El Ğaffari’nin, Hasibi’nin, Hüseyni Ruhun mesajlarının tarih içinde eşitçe kavranarak, sağlam bir kültür ortaklığı ve kozmopolitlikle temsil edildiği, büyük bir kültür merkezi ve insanlığın düşünsel tarihinde ki hümanızmaya dayanan Antakya kent kimliğimiz..! Bu kentte bayram ve kutlamaların ardı arkası kesilmez: Ramazan, Kurban, Ğadir Hum, Pakalya, Pesah..! Farklı din, mezhep ve etnik grup mensuplarının aynı masada toplanması için merasime gerek duymayız..! Ne mizansen var ne yapaylık..! Asi- Der İstanbulda Ras Es Seni (yeni Yıl) Kutladı

Çok dilli, çok kültürlü olan bölgemiz ve ilimiz Hatay, geleceğin tasavuru için, eşitliğin ve eşitçe kavramanın oluşması için önemli bir alan insanlık için..!Asi- Der İstanbulda Ras Es Seni (yeni Yıl) Kutladı

Kuzelle, Aramilerde “ Tarım ve Ziraat Bayramıdır” aynı zamanda “Yeni Yıl” Kutlamasıdır. Bu kutlama tarihsel süreç içinde, Basra Körfezinden- Nil Nehrine, Zoğroslardan- Toroslara kadar bu coğrafyanın asli bayramıdır. Babil, Asur, Fenike, Ugarit’in ve Hz. Musa’nın etkisi ve mirası ile, zulmün zelil olması, mazlumun zafer kazanması anlamıda yüklenmiştir. Ayrıca, ateşin harlanması, karanlıktan aydınlığa çıkış, yeni başlangıç, yeni gün, yeniden dirilme anlamıda taşımaktadır bu kutlama..!Asi- Der İstanbulda Ras Es Seni (yeni Yıl) Kutladı

14 Ocak Rumi Şemsi takvime göre yılbaşı. Bugün itibatiylede 1444. yılın ilk günü..!Asi- Der İstanbulda Ras Es Seni (yeni Yıl) Kutladı

Yeni Yılınız ve Bayramınız Kutlu Olsun..!

Eşit, adil, özgür, laik- demokratik, ekolojik bir ülke ve dünyaya hizmet etmesi umuduyla, tüm konuklarımızın, dostlarımızın, Asi- Der üyelerinin  yeni yılınız ve bayramınız kutlu olsun..!

Küresel Çapta bir Uygarlık için, insani erdemlerin ve insanlık üretmenin temel mirasımız olması temennisi ile, bugünün anlamı ile uygarlık mirasının her aşamasını sahipleniyoruz.

Her dönemin kendi özgünlüğü ile yeni bir toplumsal sistemin ortaya çıktığını tarih sahnesinde görürüz..!

Romalıların Bölgeye gelmesi ile Julyen Takvimimi dayatmaları ile kutlama 1 Nisan’dan 14 Ocak’a kaymıştır. Özelikle Yunan toplumunun ve Ortodoks Hıristiyanların bunda etkisi çoktur. Böylece Ras es Seni bu coğrafyada 14 Ocak’ta kutlanmaya başlanmıştır.

 Toplumsal evrim teorisi ile geçmişe ait olan bugünündür aynı zamanda..!

Bilimsel anlamda ise felsefenin, kültürel birikimin karşılığı üretim araçları ve ilişkilerinde ki sıçrama ile uygarlık üretmektir…!

Dini anlamda ise “ Akıl süzgecindem geçmeyen hiç bir şey Şer-i olamaz..!” ilkesi esas alınmalıdır..!

Tarihi yeniden düşünürsek Arami- Babil- Asuri- Arap toplumlarının birikiminin Romalılar eliyle Yunan- Mokodon- Gürcü- Pontus/ Helen- Abhaz  halklarına taşınması ile yeni gün, yeni başlangıç ve bereketin filizlenmesi ile daha da anlamlandırılmıştır.

 Hepinizin ve hepimizin, dayanışma ruhu ile yeni başlangıçlar yapmanızı Asi’nin bir evladı olarak ve kadim Antakya’nın ruhu ile saygı ve sevgiler sunarım..! Hepiniz hoş geldiniz, kadim soframıza buyur ettiniz, bizimle yeryüzü sofrasında bağdaş kurdunuz..! Eyvallah..! Eyvallah..! Eyvallah..!

Saygıdeğer dostlar aramızda bir çok büyüğümüz, emaktarımız , siyasetçimiz , destekçimiz var..! 

1) Mustafa Kul (Çalışma Sosyal Güvenlik Eski Bakanı)

Gökhan Zeybek ( CHP PM üyesi- İstanbul Milletvekili)

3) Zeynel Emre ( İstanbul Milletvekili ve CHP Parti Meclis Üyesi) 

4) Serkan Topal ( CHP Hatay Milletvekili)

5) Hilmi Yarayıcı ( Ses Sanatçısı/ CHP Eski Milletvekili)

6) İsmet Tokdemir ( CHP Hatay Milletvekili mazerini bildirerek/ Mesaj ile desteklerini sundu.) 

7) Mehmet Güzelyurt ( CHP Hatay Milletvekili/ Mesaj ile desteklerini sundu.) 

8) Canan Kaftancıoğlu ( CHP  İl Başkanı- Mazeret bildirdi. Kılıçdaroğlu programının yoğunluğu ve uçağın rotar yapmasından dolayı gelemedi. Saat 22:00 gibi bekliyorduk.) 

9) Arzu Çerkezoğlu ( DİSK)

10) Mehmet Murat Çalık ( Beylikdüzü Belediye Başkanı/ Mazeretini Bildirerek, Mesaj ile Destekletini sundu.) 

11)   Kemal Bozkurt ( Esenyurt Belediye Başkanı/ Mazeretlerini bildirerek, mesajla destek verdi.) 

12) Belgin Oflazoğlu Orkunoğlu ( Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı/ Mazeretlerini bildirerek, mesaj ile destekletini sundu.) 

13) Ali Çerkezoğlu ( 24. dönem tabipler odası eski bşk. yrd)

14) Av. Filiz Akyol Akar ( Tuzla CHP Hukuk Komisyonu- KADER Yetkilisi)

15) Bağcılar CHP İlçe Başkanı Av. Murat İrmek

16) Av. Yasemin Gök ( CHP ilçe yönetim kurulu üyesi)

17) Besim Ünsaldı ( Maltepe Belediyesi CHP Meclis Üyesi)

18) Erdal Celal Aksoy ( İBB Hukuk danışmanı)

19) Vedat Kara ( İBB İnanç Masası)

20) Hıdır Çam ( PSADF YK üyesi- GOP PSAD ve Cem Evi Başkanı)

21) Fahrettin Çırak ( Beşiktaş Belediyesi  Meclis Üyesi ve Encümen Başkanı)

22) Koray Göbel ( Bakırköy Belediye Başkan Danışmanı) 

23) Dr. Ahmet Bahadırlı ( Bahçelievler  Eski Bld. Başkanı)

24) Bereket Toplar ( Emekli Başsavcı Vekili)

25) Hüseyin Yılmazer ( Hatay Dernekler Fed. Genel Başkanı)

26) Alparslan Özdemir ( Hatay Der. Fer. Genel Başk. Vekili ve Altınözü Der. Bşk)

27) Nazmi Kalkar ( Federasyon YK Üyesi)

28) Ali Çalıkan ( Federesyon Genel Muhasibi) 

29) Mustafa Aydın ( Samandağ Dern, Bşk / Federasyon YK üyesi)

30) Nasır Yirmi ( Tokaçlı Der. Başk. Federasyon YK)

31) Asuman Süar ( İskenderun Der Bşk. Federasyon Yk üyesi)

32) Necmi Yaşar ( Arsuz Derneği Bşk.)

33) Fatma Pınarbaşı Berkkol ( Federasyon Kadın Kolları Başkanı)

34) Kadir Sofuoğlu ( Reyhanlı Derneği Bşk. Yrd. ve Reyhanlı derneği yöneticileri)

35) Asi- Der’e Gönül vermiş iş insanları  Latif Kara, Adnan Deniz, Semih Rende, Hasan Aygün, Erdal Sahillioğlu, Nevzat Çelik, Nesip Serçe, Hikmet Parlakyıldız, Mete Aydın, Davut Reyhani, Muzaffer Şeb, Kamuran Yaşar, Dt. İhsan Özal, Dr. Oray Karaçaylı, Selim Atlan, Nihat Samsun, Dr. Ahmet Abacı, Sabah Vahap, Desteğini hiç esirgemeyen Nizam Çelik, Ali Taşyürek, Hasan Aygün, Fırat Söyler, Fatih Karagöz, Yusuf Çınar

36) Gazeteci ve ortadoğu uzmanı Musa Özuğurlu, gazeteci yazar Ferhat Aktaş, Hukukçu ve Ortadoğu uzmanı Wael Almalas

37) Akademisyenler: Ceren Lord ( oksford- siyaset bilimi)Philippe Bourmaud 

(Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü Müdürü)

Fatmagül Bourmaud (İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Öğr.Gör.Dr.)ve Aysel Ulus

(İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Dr. Öğr. Üyesi)

38) Asi- Der eski başkanları Metin Atlan, İnan Uçar, Aynur Çiçek, Yılmaz Gezgin

39)Asi- Der Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksel Seyyah, Ali Yüksek, Hüseyin Fahracı, İbrahim Özsoy, Kenan Bozoğlan, Hülya Oruç, İsmail Cem Doğru, Süleyman Gezgin, Rafi Okuyan

40) Eski yeni yönetim kurulu üyeleri, asi- der dostları ve aileleri ile yoğun bir katılım mevcuttu.

Bu anlamlı kutlama da bulunan herkese teşekkür ederim. Onur duyduk. Sizlerle daha güçlüyüz. Hepimizin olanı hep birlikte yapmak ve üretmek her zaman daha anlamlıdır. 

Bu kutlamanın yapılmasında bir çok insanın emeği var. Ancak birileri daha çok emek harcadıysa onlara özel teşekkür etmek ve onurlandırmak anlamlı olacaktır. 

Saygıdeğer Canlar, Özel olarak protokolün gelmesi için emek harcayan Saygıdeğer İsmet Tokdemir Vekilime ( Rahmetli Nurettin ve Bilgin Tokdemir benim öğretmenlerim, Fatih- Beyhan Tokdemir 4 sene komşularım idi. Bundan dolayı İsmet Vekilim benide bir Tokdemir olarak kabul eder. Saygılar sunarım. Saygıdeğer Gökhan Zeybek vekilimin gelişinde özel bir çabası oldu. Gökhan Zeybek Vekilimide Tokdemir olarak gördüğünü ifade etmişti. İsmet Tokdemir vekilime müteşekkiriz.)

Saygıdeğer Serkan Topal Vekilim Mecliste oda oda benimle gezdi. Telefonla bir çok vekil ve şahsı arayarak - gelmesi için çaba göstererek ve aramızda bulunarak katkı sundu. Müteşekkiriz. 

Belgin Oflazoğlu Orkunoğlu Başkanıma Canan Kaftancıoğlu Başkanıma, Besim Ünsaldı Beyefendiye, Kurucu Başkan Metin Atlan, Gönüllerin Başkanı Yılmaz Gezgin, YK Üyesi Yüksel Seyyah, Semir Nafile, Ali Yüksek, Hülya Oruç, Hüseyin Fahracı, İbrahim Özsoy, Sunucumuz ve emektarımız Hasan Çekmecelioğlu, Semih Rende, İsmail Cem Doğru, , Samandağ Derneği Başkanı Mustafa Aydın, Hatay Federasyon Başkan Vekili Alparslan Özdemir, Asüman Süar, Süleyman Can Aslanyürek, Nihat Çay ve ekibine, Fotoğraf Poper Point ve kurulumda Muhammed Musa dostuma, otel personeli Hazal Hanıma, Kayınbabam, eşim ve kızıma..! Destek ve emek veren herkese..! Özeliklede La Quinta By Wyndham Otel işetmecisi. Dr. Tamer Çiçek ve ekibine, Adonis Turizm ve Süleyman Uyar’a minettarız. Tamer Çiçek dostumun katkıları olmassa bu güzelikler olmazdı..! 

Birilerini unuttuysak, sürçü lisan etiysek  affola..!

Bu etkinlikle anlamlandırdığımız üç projemizin hayat bulması noktasında yol aldığımızı ve yeni bir heyecanın oluştuğunuda özel olarak bildirmek isterim. Tüm hemşeriletimize hizmet edecek olan ve İstanbulda geleceğimizi kurmak için hayata geçirmeye çalıştığımız projeler hayat buluyor ve bulacak..!”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol