Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Alibekiroğlu Yatırımcılara Fırsatları Anlattı

Yayınlanma Tarihi : 22.12.2022 20:20 Bu haber 357 defa okundu

DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, TOSYÖV’ü ziyaret ederek, işletmelere uygulanan kredi desteği hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Alibekiroğlu Yatırımcılara Fırsatları Anlattı

Kısa adı TOSYÖV olan Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı Hatay Destekleme Derneği üyelerine bilgilendirme toplantısında konuşan Alibekiroğlu, 2019 yılına kadar hibe şeklinde verilen desteklerin, o günden itibaren kredi şekline dönüştürüldüğünü kaydetti. Alibekiroğlu, burada sıfır faizli kredilerin kullandırıldığını ifade etti. Alibekiroğlu yaptığı açıklamada; “En son makine imalat ve yazılım sektörlerine yapılacak yardımlar sistemde. Burada faizsiz kredinin anaparasını da ajansımız tarafından karşılanacak. İlk 6 ay ödemesiz olmak üzere 24 ayda geri ödeyecekler. Makine imalata 3 milyon, yazılım sektörüne ise 1,5 milyon TL’ye kadar destek verilebilecek.

KARAMAĞARA’DA DALIŞ OKULU KURDUK

DOĞAKA olarak Yayladağı Karamağara’da dalış okulu kurduk. Bu kulun tanıtımı için de dünyaca ünlü sporcumuz Şahika Ercümen ile işbirliği halindeyiz. Her ay gelip incelemelerde bulunuyor ve bu tanıtım dalış okulunu dünyaya tanıtacaktır. Bu yatırım bizim için çok önemli. Bir de Dörtyol’da tekne ve yat bakım çalışmamız olacak. ATSO ile ANMOGEB projesini de yapıyoruz. Dericilik atölyesine önemli bir miktar tahsis edildi. Ajansımız sadece devlet bütçesini kullanan bir kurum olmaktan çıktı, ulsal ve uluslararası kaynakları kullanır hale geldi. Çok daha büyük bir yatırımlara destek olabilecek fırsatlar var. Programımız kapsamında 12 konuyu ilan ettik. Ama öneriler ile bu kapsamı arttırabiliriz. Başvuruları alıyoruz, bakanlığımız kabul ederse yatırım yapılıyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol