Hatay Mahalli Haber
MENÜ

8 MAHALLEYE TEMİZ SU

Yayınlanma Tarihi : 10.02.2016 00:00 Bu haber 952 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” kapsamında Altınözü ilçesinde içmesuyu hattı döşeme ve yenileme çalışmalarının son sürat devam ettiğini bildirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
8 MAHALLEYE TEMİZ SU

Yıllardır bakımsızlıktan dolayı paslanmış ve kullanılamaz hale gelen boruların baştan sona değiştirildiğinin altını çizen Genel Müdürlük, Altınözü ilçesine yapılacak olan 44 km’lik hattın döşenmeye başlandığını ve ayrıca ilçeye 4 adet içmesuyu deposunun da yapılacağını kaydetti.

HANYOLU’NA TEMİZ SU GELİYOR

Yapılacak olan 4 içmesuyu deposu ile Hanyolu, Yanıkpınar, Karbeyaz, Seferli, Avuttepe, Tokdemir, Sivrikavak ve Firi Çiftliği mahallelerine su temin edileceğini açıklayan İdare, söz konusu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte mahallenin tertemiz suya kavuşacağına belirtti.

İl genelinde içmesuyu şebekesi eksik olan mahalleler için de projelerin hazırlandığını vurgulayan HATSU yetkilileri, eski olmasından dolayı sürekli patlakların meydana geldiği şebekelerde çalışmaların yapıldığını ve kayıp ile kaçakların önüne geçildiğini aktardı.

Yayladağı, Samandağ, Belen ilçelerinin yanı sıra Altınözü’nde de hayata geçen “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” projesi çerçevesinde yapılan içmesuyu şebekesi yenileme çalışmaları sayesinde Altınözülülerin kirli ve paslı borulara veda edeceğinin altını çizdi.

Uzman teknik personel gözetiminde yapılan çalışmada 5 kamyon, 3 kepçe ve 20 personelin görev yaptığı öğrenildi. 

GÜLER: HATSU SAYESİNDE TEMİZ SU İÇİYORUZ

Çalışmaları yerinde inceleyen ve görüşlerini aktaran Karbeyaz Mahalle Muhtarı Bekir Güler, 2014 yılında kuraklıktan dolayı mahallede büyük bir su sıkıntısı yaşadıklarını hatırlatarak, yaşanan sıkıntıları Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkan Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve HATSU Genel Müdürlüğü’ne ilettiklerini, anında çözüm ürettiklerini belirtti.

Altınözü’ne gerçekleştirdikleri projelerden dolayı Başkan Savaş’a ve HATSU’ya teşekkür ederek konuşmasına devam eden Muhtar Güler, “Asbest ve kanserojen madde içeren tüm hatlarımız şu anda kaliteli borularla döşenmektedir. Geçen tüm Karbeyaz mahallemizin altyapısını bitirmiş olduk. Ve şu an mahallemiz 24 saat kesintisiz su içmektedir. Bu yapılan hizmetlerden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve HATSU ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.,

OKUYAN: KANSEROJEN BORULARIMIZ DEĞİŞİYOR

Kılıçtutan Mahalle Muhtarı Özcan Okuyan, inceleme sırasında yaptığı konuşmada ise, Büyükşehir olmadan önce ciddi anlamda su sıkıntısı çektiklerini, mahalleye 6 günde bir 1 saat su verildiği ve yaşanan kuraklıkla birlikte mahalleye su verilemez olduğunu ifade ederek, sorunun HATSU’ya iletilmesinin ardından gereken çalışmaların yapıldığını ve mahallede 24 saat kesintisiz suyun aktığını aktardı.

Konuşmasına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HATSU ekiplerine ve HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker’e teşekkür ederek devam eden Okuyan, “Bu çalışmalar sayesinde kanserojen olan ve tıkalı olmasından dolayı sürekli patlayan borularımız değişiyor. Bundan sonra mahallemiz temiz su içeceğiz. Bu çalışmayla beraber 17 mahallenin su sıkıntısı giderilecek. Şu anda eski olan su depomuzda değişiyor” dedi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol