Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yoğun Katılımlı Kongrede Nadir Kimyon Güven Tazeledi

Yayınlanma Tarihi : 07.08.2023 07:18 Bu haber 199 defa okundu

CHP Genel Merkezinin aldığı karar doğrultusunda Tüm ilçelerde olduğu gibi Samandağ’da da  CHP ilçe kongresi  gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen kongrede İlçe başkanlığına yeniden Nadir Kimyon seçildi. Kongrenin Divan başkanlığını Hasan Akgöl, Tamer Apiş ve  Munip Fırıncıoğulları yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yoğun Katılımlı Kongrede Nadir Kimyon Güven Tazeledi

Gerçekleşen kongrede güven tazeleyerek başkanlığa Nadir Kimyon ve Asil Üyeler; Öner Bakımcı, Seyran Çiçek, İlhan Maruf Dağ, Ganim Doğru, Nadir İpek, Erdal Kabasakal, Garbis Kuş, Kemal Miçooğulları,İbrahim Özben, Erkan Özçelik, Salim Sağaltıcı, Tuncay Sahillioğulları, Nebil Şat, Necati Tiryaki, Sibel Yaylagül ve Sibel Eryılmaz Yüksek seçildi.Yoğun Katılımlı Kongrede Nadir Kimyon Güven Tazeledi

Truva Life Otel Balo salonunda gerçekleşen kongrede konuşan Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz:Yoğun Katılımlı Kongrede Nadir Kimyon Güven Tazeledi

“Hepimizin içinde hala 100 yılın depremi dediğimiz felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet diliyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Biz göreve geldikten sonra sel felaketi ile karşılaştık. Ardından pandemi süreci, ardından yangın süreci ve şimdi de bir deprem felaketi ile karşılaştık.

Yani 4 yıldır ne yazık ki biz felâketlerle, yıkımlarla uğraşıyoruz. İşimiz kolay değil. Bunun acısını da sıkıntısını da hepimiz yaşadık. Bizler yeniden yaralarımızı sarmak ve ayağa kalkmak zorundayız. Bunu da ancak birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde yapabiliriz.

Normalde deprem felaketlerinde belediye depremzede olduğu için sorumluluk daha çok bakanlıklara verilmiştir. Tarım Bakanlığı’nın bir işi var, Devlet Şu İşlerinin, Çevre ve Şehirciliğin, İçişleri Bakanlığı’nın görev ve tanımı ayrı ayrı ifade edilmiş ve orada ilçe belediyesine hiçbir sorumluluk verilmemiştir. Ama geldiğimiz noktada bütün her şeyden Belediyenin sorumlu tutulduğu ve her şeyin sorumlusunun belediye olduğu gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu doğru değil. Biz de depremzedeyiz. Belediye binamız yıkıldı, araçlarımız gitti, birçok belediye çalışanımızın evi yıkıldı, çoğu şu anda çadırlarda kalıyor. Ayrıca bütçe ile ilgili çok ciddi sıkıntılarımız var.

Dolayısıyla biz de depremzedeyiz. Ama bunun arkasına saklanmadan ilk saatten itibaren siz değerli halkımızın yanında durmaya çalıştık, durmaya da devam edeceğiz.

Yalnız şunu net bir şekilde ifade etmeliyim ki burada devletin desteği olmadan, büyükşehirlerin desteği olmadan bizim bu yaralarımızı sarmamız mümkün değil.

Şu anda iki büyük temel sorunumuz var. Bir barınma, kalıcı konut, ikincisi de eğitim. Bu iki konuda da aradan altı ay geçmesine rağmen yeterince somut adım atılmadı. Ama buna yönelik çalışmalar olduğunu söylediler. Bizler devlet kurumlarımız ile iş birliği içerisinde, dayanışma içerisinde olacağız ve bu sorunları ancak bu şekilde çözeceğiz.

Belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Belediye binamız 15 gün içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine girecek. 15 gün içinde inşallah açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. 

Almanya ve Hollanda ziyaretlerimizde yardım kuruluşlarıyla yaptığımız görüşmelerden de yavaş yavaş neticeler almaya başladık. 5-6 projenin hibe protokolünün altına imza attık. Samandağ’ ın yeniden dönüşümü, kültür ve sanat alanındaki eksikliklerin giderilmesi konusunda bize yardımcı olacaklar. Hem gençlerimize yönelik hem kadınlarımıza yönelik hem istihdam noktasında hem de kültür sanat anlamında önemli projelere imza attık. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor, bir katkı sunmaya çalışıyoruz. 

Ama sizlerden de bizimle bu süreçte dayanışma 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol