Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Ülkemizdeki işid hücrelerini temizleyin

Yayınlanma Tarihi : 25.08.2016 00:00 Bu haber 642 defa okundu

Emek ve Demokrasi Güçleri adına Hülya Kadi, “Hatay olmak üzere ülkemizde bulunan İŞİD hücrelerini temizleyin” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Ülkemizdeki işid hücrelerini temizleyin

Eğitim-Sen Hatay Şube binasında Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklaması yapan Hülya Kadi, Dün sabaha karşı IŞİD’in başlayıp kara harekâtıyla devam eden operasyona ‘Fırat Kalkanı’ adı verildi. AKP iktidarı Antep’te en az 57 kişinin yaşamını yitirdiği katliamı gerekçe göstererek 6 yıldır yanı başımızda süren savaşa ülkemizi de sürüklediğini iddia etti.

Hepimiz biliyoruz ki Ortadoğu da yıllardır süren savaş bir emperyalist müdahale olduğunu ifade eden Kadi, “Bugüne kadar İŞİD ve türevleri bütün katliamcı çeteler ne yazık ki ülkemiz yönetimi dâhil birçok emperyalist ülkenin desteği ile Suriye topraklarını kana buladı. Başta Antep ve ilimiz Hatay olmak üzere ülkemizde bulunan İŞİD hücrelerini temizlemeye çalışmayanların, ülkemizdeki yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği canlı bomba eylemlerini engellemek istemeyenlerin ülkemizdeki katliamlara her gün yenisinin eklenmesini izleyenlerin halkların çıkarına bir iş yapmayacakları ortadadır. Hepimiz biliyoruz ki; uluslararası hukuku hiçe sayan ve halkların kendi geleceklerini belirleme hakkını yok etmeye yönelen bu operasyon ne biz Türkiye halklarına ne de Suriye halklarına da hiçbir fayda sağlamayacaktır” dedi.

BİZ BU TOPRAKLARIN KANLA BESLENMESİNİ İSTEMİYORUZ!

Yıllardır ülkemiz ve bütün Ortadoğu toprakları kanla sulandığına dikkat çeken Kadi açıklamasını şöyle sürdürdü: “Dünden beridir TV’ler canlı yayınla bizlere “ savaş” izletiyor. Neyin savaşı kimin savaşı neden savaşıyoruz u sorgulamadan… Sadece dün TSK’nın saldırısı sonucu ilk saatlerde 29 Cerablus’lu sivilin öldüğünü, 3 bin sivilin de Menbiç’e sığındığını söylemeden, 55 Cihatçı çete mensubu yaralının ülkemizde Antep devlet hastanesine getirilerek tedavi edildiğini bizlere duyurmadan "Çokbilmiş" uzmanlar ağızları kulaklarında “derin analizler” yaparak savaş çığırtkanlığı yapıyorlar.

ÖNCE ÜLKEMİZDEKİ İŞİD HÜCRELERİNİ TEMİZLEYİN!

IŞİD bu kadar içimizdeyken, Antep’te, Hatay’da, Urfa’da, Ankara’da, İstanbul’da… Neden Cerablus? Buradan bütün yetkililere sesleniyoruz İŞİD’le mücadele konusunda samimi iseniz önce bizim bu ülkede yok ettiğiniz yaşam hakkımızı geri verin. Başta Antep ve Hatay olmak üzere ülkemizde bulunan İŞİD hücrelerini temizleyin. Bu halkın ölülerinin üzerine basarak, Ortadoğu’yu ve ülkemizi kan gölüne çevirmenize izin vermeyeceğiz.

SAVAŞ’A HAYIR!

Savaş ölüm, açlık, katliam, taciz, tecavüz ve göç demek. Barış içinde kardeşçe eşit ve özgür bir dünyada yaşamak varken birkaç emperyalist ülkenin çıkarları için yoksul halkların katledilmesine izin vermeyeceğiz. AKP iktidarına buradan sesleniyoruz; Suriye topraklarından derhal tankları ve uçakları çekin. Bizler bu coğrafyada artık savaş görmek istemiyoruz. 1 Eylül dünya barış gününün yaklaştığı bugünlerde savaşa karşı barışı haykırmak için hep alanlarda olacağız”.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol