Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Ulaşımda Aksaklık Olmaması Için çalışmalar Yoğunlaştı

Yayınlanma Tarihi : 17.09.2023 18:57 Bu haber 305 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay'da ulaşımı kolaylaştırmak ve bu konuda kalıcı adımlar atmak için var gücüyle çalışıyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Ulaşımda Aksaklık Olmaması Için çalışmalar Yoğunlaştı

Kışın zorlu koşullarına hazır olmak amacıyla ihtiyaç gerektiren her noktada yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına devam eden HBB ekipleri, depremin ardından nüfus yoğunluğu artan bölgelerde öğrencilerin okullara ulaşımını rahatlatmak ve ulaşımda aksaklıklar yaşanmaması için yol çalışmalarını yoğunlaştırdı.Ulaşımda Aksaklık Olmaması Için çalışmalar Yoğunlaştı

Ekipler Antakya'ya bağlı Üçgedik ve Alazı Mahalleleri arasındaki yolda beton asfalt serim çalışmalarına devam ederken, Arsuz'da ise altyapısını tamamladıkları Karahüseyinli Mahallesi'nde uzun ömürlü beton asfalt serimi gerçekleştiriyor.Ulaşımda Aksaklık Olmaması Için çalışmalar Yoğunlaştı

HAMİDİOĞULLARI: YOL ÇALIŞMALARI AKSATILMADAN SÜRDÜRÜLÜYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Ziya Hamidioğulları, Hassa'ya bağlı Bintaş, Koruhöyük ve Çınarbaşı Mahallelerini birbirine bağlayan yolda sathi kaplama öncesi zemin tesviye çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirterek, Serinyol-Madenli yolunda ise iki koldan çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Deprem öncesi Hatay’ın bir toparlanma sürecinde olduğunu ve kendilerinin de son iki yıllık süreçte EXPO ile birlikte şehri güzelleştirme çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Hamidioğuları, “Eski Antakya sokaklarının projelerini oluşturmuş, restorasyonlar yapıyorduk. Altyapılar hızlı bir şekilde devam ediyordu. Merkezde 2 tane arterimiz haricinde asfaltlanmayan yer kalmamıştı. Maalesef, yaptığımız tüm çalışmalar depremden dolayı ağır hasar aldı” dedi.

HASAR GÖREN YERLER ONARILIYOR

Hamidioğuları, deprem sonrası ise çalışmalarını ihtiyaçlar doğrultusunda yönlendirdiklerini söyleyerek; Arsuz Karaağaç Mahallesi 70. Sokak ile Konarlı 2 caddelerinde 575 metre uzunluğunda beton asfalt serimi gerçekleştirdiklerini, bunun yanında yaya güvenliğine de önem verdiğimizden İskenderun PAC Meydanı'nda depremde hasar gören kaldırımların yenileme ve onarım çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti.

KIŞ MEVSİMİNE HAZIRLIKLI GİRMEK İSTİYORUZ

Hamidioğulları; "Depremin ardından Altınözü, Reyhanlı, Yayladağı ve Arsuz bölgelerine yoğun bir göç olduğunu gözlemledik ve Başkanımız öncülüğünde nüfusun çok olduğu bu noktalarda yaklaşan kış mevsimine daha hazır girmek, vatandaşlarımızın ve okula giden öğrencilerimizin ulaşımda sorunlar yaşamaması amacıyla çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanan bölgelerde çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol