Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Uğur Mumcu bulvarında çözüm arayışı

Yayınlanma Tarihi : 15.02.2017 00:00 Bu haber 966 defa okundu

Defne Kent Meydanı alt geçit projesi adına yapılan kazılarda ortaya çıkan tarihi eserlerden ötürü çalışmaların durdurulduğu Uğur Mumcu Bulvarı’na çözüm aranıyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Uğur Mumcu bulvarında çözüm arayışı

Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Etüd Plan ve Keşif Şube Müdürü Hasan Ziya Hamidioğulları, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Defne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri,  Eski Müzeler Genel Müdürü Büyükşehir Belediye danışmanı Kemal Yurttagül, Uğur Mumcu Bulvarı’nda yapılan kazı alanında incelemelerde bulundular. Bölge esnafının mağduriyeti ve trafik akışının rahatlatılması adına çözüm aradılar.

BÖLGE ESNAFI MAĞDUR

Konunun Kültür Bakanlığı nezdinde yeniden incelenmesi ve sürenin hızlandırılması adına Hatay Valiliği’nin müdahalede bulunduğunu belirten Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu; çalışmaların bir an önce tamamlanması için girişimde bulunulduğunu ifade etti.

Çalışmalar tamamlanana kadar alternatif çözüm yollarının bulunulmasıyla ilgili bir takım öneriler getirdiklerini ifade eden Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman; “Alternatif çözüm önerilerimizi Anıtlar Kuruluyla paylaştık. Gerekli izinlerin verilmesi durumunda çalışmaları en hızlı şekilde tamamlayarak halkımızın mağduriyetinin gidereceğiz.” sözlerine yer verdi.

Defne Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Valiliği; ekim ayının başından itibaren çalışmaların durdurulduğu Uğur Mumcu Meydanı’nda; vatandaşların yaşadığı sıkıntı ve trafik akışının yarattığı zorlukların giderilmesi adına işbirliği içerisinde çalışıyor. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol