Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Ucuz iş gücü gençlerimizin işini zorlaştırdı

Yayınlanma Tarihi : 11.11.2016 00:00 Bu haber 543 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Ortadoğu’daki kaosun biran önce bitmesini ve tüm dünyaya barışın hakem olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Ucuz iş gücü gençlerimizin işini zorlaştırdı

Başkan Savaş, yaptığı açıklamada, savaşın Hatay'a yaşattığı olumsuzluklardan söz ederek, "Ortadoğu'da yaşanan kaos ortamı maalesef Hatay'ı hem ekonomik hem de psikolojik olarak olumsuz etkiledi. Suriye'de yaşanan savaştan sonra Suriyeli vatandaşların Hatay'a göç etmesiyle ekonomimiz durma noktasına geldi. Böylece esnaflarımız da çok büyük sıkıntılar çekmeye başladı. Suriyeli misafirlerimizin ucuza çalışması, gençlerimizin iş bulmasını zorlaştırdı. Ortadoğu'daki kaosun bir an önce bitmesini ve tüm dünyaya barışın hakim olmasını istiyoruz. Ve savaşın vermiş olduğu yıkımlar bir an önce inşa edilerek, endüstrinin yapılanması ile de hem Hatay hem de komşu ülkeler ile de ortam güvenli ve rahata kavuşur" açıklamasında bulundu.

HATAY DİN, MEZHEP VE ETNİK KÖKEN GÖZETMEKSİZİN HERKESİN KARDEŞÇE YAŞADIĞI BİR ŞEHİR

Suriye'de yaşanan savaşın Hatay'da da savaş ortamının varmış gibi gösterilmesi ile Hatay'ı olumsuz etkilediğine vurgu yapan Başkan Savaş, "Suriye'de yaşanan savaştan dolayı Hatay sınır il olduğundan dolayı herkese yanlış aksettirilerek burada savaş ortamı varmış gibi bir algı yaratıldı. Bu süreçte de Hatay ekonomi ve turizm açısından oldukça düşüş yaşayarak çok yara aldı. Hatay din, mezhep ve etnik köken gözetmeksizin herkesin kardeşçe yaşadığı bir şehir. Komşu ülkede yaşanan olumsuzluklara rağmen omuz omuza vererek birlik ve beraberliğimizden ödün vermeyeceğiz" dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol