Hatay Mahalli Haber
MENÜ

TAHLİYE RAPOR PROSEDÜRÜ

Yayınlanma Tarihi : 02.03.2023 21:34 Bu haber 383 defa okundu

Raporlanacak binaların aşağıdaki durumlardan biriyle değerlendirilmesi gerekmektedir.

Paylaş Paylaş Paylaş
TAHLİYE RAPOR PROSEDÜRÜ

1) Girilmez 

• Binaya hiçbir sebeple girişe ve eşya taşınmasına izin verilmeyecektir (değerli eşyalar ve evraklar dahil).

2) Kontrollü 30 dk girilebilecek binalar 

• Kısa süreli ve değerli eşyaları tahliye etmek için girişlere tahliye raporunun düzenlenme tarihinden itibaren en fazla bir hafta (7 gün) süre içerisinde her hane için sırayla (tercihen kapı numaraları artacak sırayla) yalnızca bir kere, en fazla 30 dakika süreyle girişe izin verilecektir.

• Bu süre içerisinde bilgisayar, televizyon, ziynet eşyaları ve değerli evrakların (kimlik, pasaport, değerli kâğıtlar) çıkarılmasına izin verilecektir. 

• Tanımlanmış olan bu unsurların tahliyesinde yalnızca dışarıdan kurulan profesyonel asansörlü taşıma kullanılacaktır. Bodrum, zemin ve 1. katlarda asansörlü sistem kullanılamayacağından güvenli tahliye metodu bölgedeki kolluk gücünün yönlendirmesiyle belirlenecektir.

• Bir hanenin tahliyesi tek kişiyle gerçekleştirilemez, birbirini kollayacak 2 kişinin haneye girmesi gereklidir. 

3) Kontrollü 

2 saat girilebilecek binalar 

• Binada bulunan her bir hane için sırayla (tercihen kapı numaraları artacak sırayla) en fazla 2 saat süre ile eşya taşınmasına izin verilecektir

. • Bir hanenin tahliyesinde en az 2, en fazla 4 kişi haneye girebilir. 

• Bu tahliye seçeneğinde bina merdivenindeki yapısal hasar ve merdiven kovasındaki yapısal olmayan hasar (duvarlar, tavan ve yer kaplamaları vb.) yüksek seviyede ise yalnızca dışarıdan profesyonel asansörlü taşımaya izin verilecektir. Binada böyle bir durum olması durumunda bu husus tahliye raporunda mutlaka belirtilecektir. 

ÖNEMLİ NOT:

1) Tüm tahliyelerde bina asansörlerinin kullanımı yasaktır.

2) Tüm tahliyelerde binaya veya daireye ait sabitlenmiş eşyaların taşınması yasaktır (mutfak dolabı, PVC doğrama, parkeler, musluklar, lavabolar, kalorifer peteği, küvetler, her türlü metal vb. yapıya monte aksamlar, elektrik ve aydınlanma tesisatı)

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol