Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Bugünde Araçlara Binmeyin

Yayınlanma Tarihi : 22.09.2024 05:21 Bu haber 22 defa okundu

Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu, araçsız seyahat etmenin sayısız faydası bulunduğuna dikkat çekti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Bugünde Araçlara Binmeyin

22 Eylül Dünya Otomobilsiz Kentler günü dolayısıyla Yönetim Kurulu adına mesaj yayınlayan Başkan Nilgün Karasu, “Yılda bir gün 22 Eylül Dünya Otomobilsiz Kentler günü, birçok ülkede araba kullanmaktan kaçınmak için bir fırsattır” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“22 Eylül dünyanın pek çok şehrinde Dünya Otomobilsiz Kentler Günü veya İngilizce adıyla World Car Free Day kutlanıyor. Bu özel gün, şehirlerde otomobilsiz bir yaşamın mümkün olduğunu göstermek ve deneyimlemek için caddelerin trafiğe kapatılarak yayalara ve bisikletlilere sunulduğu bir gündür.

1886 yılında ilk aracın sokaklara çıkmasından bu yana, dünya motorlu araba ile bir aşk-nefret ilişkisine sahip oldu. Bugün, dünya çapında yollarda bir milyardan fazla motorlu taşıt varken, genellikle ürettikleri kirlilik, gürültü ve tehlikeden kaçamıyoruz.

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın 2024 yılı teması “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” olarak belirlenmiştir. Tema kapsamında insanların, ulaşım araçlarının ve aktivitelerin kendi alanlarına sahip olduğu yerler oluşturulması hedeflenmektedir. Daha fazla sosyal eşitlik, daha fazla yol güvenliği, daha az gürültü, hava kirliliği ve daha iyi bir yaşam kalitesi ile kentlerdeki vatandaşların beklentilerinin karşılanması amaçlanmaktadır. Avrupa Hareketlilik Haftası, kamusal alanların nasıl paylaşılacağının vatandaş katılımlıyla karar verilmesini ve yayalar ile bisikletliler başta olmak üzere herkesin güvenli ve rahat bir şekilde hareket edebilmesini teşvik eder.

Yılda bir gün 22 Eylül Dünya Otomobilsiz Kentler günü, birçok ülkede araba kullanmaktan kaçınmak için bir fırsattır.  İnsanları arabalarına daha az bağımlı olmaya ve alternatifleri denemeye teşvik ederek gezegenin ısısını sadece bir günlüğüne de olsa artırmamayı amaçlıyor, hava kirliliğinin azaltılması ve daha güvenli bir ortamda yürümenin bisiklete binmenin teşvik edilmesi de dahil olmak üzere vatandaşlara araçsız seyahat etmenin sayısız faydasını vurguluyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol