Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Suriyeliler bayramda ülkelerine gidebilecek

Yayınlanma Tarihi : 23.06.2016 00:00 Bu haber 844 defa okundu

Edinilen bilgiye göre, güvenlik gerekçesiyle tüccar, yaralı ve hastalar dışında Suriye'den Türkiye'ye girişlere izin verilmeyen, ülkesine dönmek isteyen Suriyelilerin istediği zaman çıkış yapabildiği ancak dönemediği belirtildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Suriyeliler bayramda ülkelerine gidebilecek

KAYIT YAPTIRDIKTAN SONRA ÜLKELERİNE GİDEBİLECEKLER

Cilvegözü Sınır Kapısı, Ramazan Bayramı nedeniyle Suriyelilerin gidiş- gelişlerine açılacağı duyurularak pasaportu olan ya da AFAD tarafından kendilerine verilen yabancı tanıtım kartına sahip olan Suriyelilerin, kapıda bayram iznine gittiğini belirterek kayıt yaptırdıktan sonra ülkelerine gidebilecekleri açıklandı.

KAYIT YAPTIRMAYANLARA DÖNÜŞ İZNİ VERİLMEYECEK

Kayıt yaptırmadan çıkış yapan Suriyelilerin ise dönüşlerine izin verilmeyeceği vurgulanırken, Ramazan Bayramı'nı ülkelerindeki yakınlarıyla geçirmek isteyen Suriyelilerin Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkışlarına 30 Haziran'da başlanıp, bayramın ilk günü 5 Temmuz günü saat 17.00'de sona ereceği öğrenildi.

Yakınlarıyla bayramlaşan Suriyelilerin 15 gün sonra Reyhanlı'ya dönmeleri gerekiyor. Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda 13 bin, Kurban Bayramı'nda ise 28 bin olmak üzere 41 bin Suriyeli ülkesine giderek bayramları yakınları ile geçirmişti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol