Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Büyükşehir Yasası ile birlikte sınırlarının genişlediğini ancak gelirlerinde herhangi bir artış yaşanmadığın söyledi.
Mithat Nehir Gazetemiz Yazarı Ali Yolcu’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Büyükşehir yasası ile hizmet sınırlarımız genişledi ancak gelen ödeneklerde buna rağmen bir artış olmadı. Bunca zorluklara rağmen başardığımız şey halkımızın bize olan güvenidir. Bizden önceki yönetimler halkın talep ettiği oranda hizmet verememiş. Biz seçim çalışmalarımızda kişi kişi, hane hane, mahalle mahalle dolaşarak halkımızın talep, beklenti ve önerilerini dinledik ve bu bağlamda aramızda bir güven köprüsü oluştu. Biz yönetime gelmeden önce tahakkuklar %13 idi. Bu gelir oranı ile ve gelen ödeneklerle bırakın hizmet yapmayı çalışan personelinin maaşlarını ödenemiyorduk. Bizim yönetime gelmemiz ile birlikte yeniden bir şeyleri inşa etmeye başladık. Öncelikle belediye ye bakış açıcısını değiştirdik. Vatandaşın ödediği her bir kuruşun hizmet olarak geri döneceğini bilerek vergisini, faturasını harcını ödemesi bence büyük bir güvenin göstergesidir. Seçim çalışması yaptığımız zaman talepler aslında çok masumdu yol, kaldırım yaşanabilir bir Samandağ’dı. İkinci dönemde yönetimde olmamıza rağmen ulaşamadığımız yerler var ama bunun bir nedeni de sınırlarımızın genişlemesi ve bunun bir düzene oturtmanın zaman almasıdır” dedi.
SU YOKSA TURİZMDE OLMAZ
Samandağ ilçesinde yaşanan su sıkıntısına yönelikte bir açıklama yapan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ ilçesinde yaşanan su sıkıntısının Karaçay Barajının bitirilip hizmete sokulmasıyla giderilebileceğine işaret etti.
Nehir, “Şehrin bütününe baktığımız zaman henüz bitiremediğimiz henüz arzu ettiğimiz noktaya getiremediğimiz alanlar var. Örneğin Şehrimizde 24 saat suyun akmasını sağlayamadık. Su kıtlığının olduğu bölgelerde Turizm olmaz, gelişim sağlamaz. Bu bizim içinde Turizmin gelişimi içinde çok ciddi bir sıkıntı. Şehirde var olan su sorunu ile ilgili meseleye kökten çözüm getirilmesi gerekiyor. Beklentim Karaçay barajının içme suyu projesinin 2017 yılı içinde bitirilmesidir. Bu projenin bitmesiyle birlikte şehrimizin içme su ihtiyacını temelinde çözecek bir proje. Yatırımlar konusunda her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Şehrimizin yaşanabilir bir duruma getirilmesi konusunda çalışmalarımızı hızlandırıyoruz” dedi.
RİP NE YAPARSANIZ YAPIN ÖNLENEMEZ!
Samandağ sahilinin bazı noktalarında yaşanan RİP akıntısına karşı yapılabilecek çok şey olmadığını savunan Nehir, bunun yerine yeni yüzme alanları arayışında olduklarını söyledi.
Nehir “RİP akıntısı böylesi denizin olduğu yerde özellikle suyun altında oluşan tepeciklerin aralarındaki dalgaların geri dönmesiyle oluşur. Buna siz ne yaparsanız yapın bunu önleyemezsiniz böyle bir şansımız yok. Kumsal alanın bu haliyle dalga kıranda olmaz. Bu alanın uzmanı değilim ama defalarca bu işin uzmanlarıyla yaptığım görüşmelerde kum üzerinde özellikle bu coğrafyada çok daha kötü zararlar verebileceği olarak ifade ediliyor.
Dalgakıran yapımı muhtemelen Çevlik sahilindeki bölgenin öbür yakasında veya meydan Mahallesindeki sahilin öbür tarafında olabilir. Suyla sert zeminin buluştuğu noktalarda kurulması mümkün olabilir. Fakat bugün itibariyle bize düşen görev; daha cazip yüzme alanları yaratmamız gerekiyor. Yüzme alanlarını sınırlandırarak cankurtaranların gözetimiyle yüzmelerini sağlamamız gerekiyor” dedi.