Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Sayın Savaş, az laf ederek çok iş yapmalı

Yayınlanma Tarihi : 18.06.2016 00:00 Bu haber 1046 defa okundu

Antakya Belediye Başkanı Mimar İsmail Kimyeci: “Hizmetler ve projeler konuşulmalıdır, Seviyesi ve üslubu bozuk açıklamalarla vatandaşların zamanını almak doğru değildir. Sayın Savaş’ın Az laf çok iş yapmasını bekliyoruz” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Sayın Savaş, az laf ederek çok iş yapmalı

 

 

 

SEVİYESİZ KONUŞMALAR DOĞRU DEĞİL

Antakya Belediye Başkanı Mimar İsmail Kimyeci, Mazman Medya Show grup radyolarının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Kimyeci, Cem Pehlivan’nın hazırlayıp sunduğu programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

YARGI YOLUNA BAŞ VURARAK GEREKLİ HUKUKİ HAKKIMIZI KULLANDIK

Programda geçtiğimiz hafta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci: “Böyle bir üslup doğru değildir. Sayın Savaş, Belediye Başkanlarının yapmış olduğu hizmetler ve projeler hakkında bilgiler vermelidir. Seviyesi ve üslubu bozuk açıklamalarla vatandaşların zamanını almamalıdır. T.C. bir hukuk devletidir. Belediyelerde kişiye veya siyasi partilere özel bir teftiş söz konusu değildir. Her yıl Sayıştay denetimlerine tabi olan belediyemiz de söz konusu denetimlerde her hangi bir olumsuz yaşamadı. Eksiklerimiz vardır elbette biz de ufak çaplı eksiklerimizi Antakya Belediyesi olarak giderdik. insanlarımızın şüphe uyandırması gereken bir konu söz konusu değildir. Olmayan bir şeyi gündeme getirmek kamuoyunu oyalamaktan başka bir şey değildir. Kendi başarısızlıklarını gizlemek ve hedef şaşırtma yöntemiyle kamuoyu işgal edilmemeli. Varsa belgeleri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunabilir. Biz yargı yoluna baş vurarak gerekli hukuki hakkımızı kullandık” diye konuştu.

ÖNEMLİ MESELELERİ GÖZ ARDI EDEN TUTUMU YANLIŞTIR

Kimyeci: “İç işleri bakanlığına müfettiş talebiyle suç duyurusunda bulunduk. Keyfi uygulamalar ve kural dışı belediye çalışma yönetmeliklerini ele aldık. Meclis üyeleri Belediyecilik hizmetlerine ilişkin meselelerde önerge verme hakkına sahiptir. Bunları yok sayan ve arzu ettiği konuları ele alan ve geri kalan önemli meseleleri göz ardı eden tutum yanlıştır” dedi.   

YARDIMCI DOÇ’TAN, DOÇ’A NASIL GEÇTİ AÇIKLASIN

Kimyeci: “HBB Başkanı Savaş’ın diploma konusundaki açıklamalarına cevap veren Başkan Kimyeci: “Diplomamı nereden aldığımı bilmiyorsa öğrensin. Özgeçmişimizde açıklamalarıyla yer verilmiştir. Kendisi Yardımcı Doçentlikten, Doçentliğe nasıl geçti önce onu bir açıklasın. Belgelerim ve resmi kayıtlarım var. Kampüs dışında DOÇ. unvanını kullanması doğru değildir. En az 2 yıl Üniversite kampüsü içerisinde görevini devam ettirmelidir. Yasalar bu şekildedir” şeklinde konuştu.

MADDELER GİZLİ SAKLI OYLAMAYA SUNULMAMALIDIR

Alt yapı konusunda ciddi bir sıkıntı var diyen Başkan Kimyeci: “Önemli hizmet ve projelere destek vermek bizim görevimizdir. Bu kapsamda siz bütçelerinizi oluştururken aslına uygun bir şekilde oluşturmayıp meclise dayatmalı bir şekilde uygunsuz işlemler yapıyorsanız orada kanun dışı işlemler yapmış oluyorsunuz. 2016 yılına ilişkin HATSU’nun genel kurul toplantılarında özellikle ücretlerin ayrı bir gündem maddesi ve bütçenin onaylaması gerekir. 2 maddeyi birbirinin içerisine gizleyerek oylamaya geçilmesi kanun dışıdır. Bunlar ayrı ayrı görüşülmelidir. Milletin bizden beklediği temiz kaliteli ve uygun suyu ulaştırmak asli görevimizdir. Biz bunların takibini yapmaya devam edeceğiz. Bu konuyla ilgili ikazlarımızı defalarca yaptık. Bütçe ve yatırım, hizmet gibi konular ayrı ayrı görüşülmelidir. Hepsi bir arada önümüze aslına uygun olmayan bir şekilde getirildi. Bizim kabul etmeme durumumuz bundan kaynaklanmaktadır. Büyükşehir başkanıyım benim istediğim olur mantığıyla engelleyici tavırlardan vaz geçilmelidir. Bizim bu yaftalamaları kabul etmemiz doğru değildir” ifadelerine yer verdi.

AKARSU MEVZUATLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMALARI DOĞRU DEĞİLDİR

Kimyeci, Akarsularla ilgili olarak yapılan iddialara ilişkin: “Akarsular kanununu açıp okumalı. Derelerin çayların Büyükşehir’e ait olduğunu, Büyükşehir yasasından öğrenebilir. Islah bakım ve onarımı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta aynı zamanda kaynaklar Büyükşehir’e aktarılmaktadır. İller bankasına HATSU ve büyükşehir e yatan paraların oranları ciddi bir mevladadır. Yeni yapılan binalarla ilgili ruhsatlarda otopark hesabına yatırılan para 3 milyon 20 bin lira Büyükşehir Belediyesine aktarılmıştır. Peki, bu Mevlalarla Büyükşehir Belediyesinin ilimize yaptığı her hangi bir otopark söz konusu mu? Biz denetim komisyonlarıyla ilgili ortamlarda çalışmalarımızı yapıyoruz ve gözlemlerimizi sürdürüyoruz. Doğru olanlara geçerli oy ve olmayana red oyu veriyoruz. Akarsu mevzuatlarına ilişkin açıklamaları doğru değildir.

SAYIN SAVAŞ BİZE AİT DEĞİL DİYEREK İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAZ

Başkan Kimyeci: “14 ili büyükşehir kapsamına alındı. Devletimiz Hatay’ımıza ek olarak pozitif ayrımcılık konusunda destek olmuştur. Birçok sıkıntılı olan yer DSİ tarafından bakım ve ıslah çalışmasına tabi tutuldu. Hepimizin yakından bildiği Asi nehrinde projeler gerçekleştiriliyor. Hekzovan kaplama ile asi nehri bakanlığımız tarafından revize edilecek. Ciddi mali bir bütçeye sahip olan çalışmaları bakanlığımız üstlendi. Sayın Savaş bize ait değil diyerek işin içinden çıkamaz. Daha önceki konuşmasında Asi Nehri yatağı ıslahı ve peyzajı için devletin yardımda bulunduğunu ifade etti. Bu açıklaması Antakya Belediyesi Başkanlığı Döneminde yaptı. HBB başkanı oldu. peki şimdi nerde o yardımlar, neden çalışmalar yapılmıyor? Vatandaşlarımızın midesi bulanıyor. İlimizin rahatsız olduğu Asi Nehri sorununa çözümler üretilmelidir. Para konusunda yasala çerçevelerde üzerimize düşen görevleri yapmaya devam edeceğiz. Ağlamadan sızlamadan işlerin takibini yapmak önemlidir.  Hizmetin önünde engel olmadık olmayacağız. Sağlıklı ve güzel bir çalışma yapmayıp insanımıza fahiş fiyatlarda su satıp laf ebeliği yapmak hizmet değildir” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI DEĞİLİZ

Kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalara da değinen Antakya Belediye Başkanı Mimar İsmail Kimyeci: “Kentsel dönüşüme karşı değiliz. Hükümetimiz kentsel dönüşümü büyük ölçüde önemsemektedir. Antakya Belediye Başkanı sıfatıyla her türlü adımı atmaya hazırız. Kentsel dönüşüm kapsamında Büyükşehir’in Bakanlar kurulundan alınacak kararla uygulamaya geçmesi gerekmektedir. Büyükşehir’in bu konuda bir yetkisi yoktur. Bakanların karar alması gerektiğini ifade ederek red oyu kullandık. Sağlık adım atılmış olsaydı bu duruma kesinlikle karşı çıkmazdık” dedi.

PARTİSİNE İHANET EDİP NEFSİNE YENİLDİ

Başkan Savaş için yaptığı açıklamasında patimize ihanet edip nefsine yenildi diyen Başkan Kimyeci: “CHP tabanı iyi bir başkanlık yapmadığı için artık onu istemiyor. Millet bu duruma sadece gülmektedir. Şehrimizin gelişip büyümesi laflarla olmaz. Kendi sorumluluk alanımıza ait çalışmaları detaylı hızlı ve etkin bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Buraların ter temiz pırıl pırıl olmasına önem veriyoruz. Çalışmalarımız vatandaşlarımızın rahatlığı içindir. Az laf çok iş düsturuyla projeler üretilmeli ve bu şehir kalkındırılmalıdır” şeklinde konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol