Hatay Mahalli Haber
MENÜ

SAVAŞ MUHTARLARLA OMUZ OMUZA

Yayınlanma Tarihi : 11.03.2016 00:00 Bu haber 935 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 10 Mart Perşembe günü Grand Boğaziçi Otel’de düzenlenen toplantıda Defneli muhtarlarla bir araya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
SAVAŞ MUHTARLARLA OMUZ OMUZA

Gerçekleşen toplantıya, Başkan Savaş’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, HBB Genel Sekreteri Hasan Maden, HBB Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) Müdür Vekili Hüseyin Etleç, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Defne Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Demirel, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, HBB Meclis üyeleri ve Sivil Toplum Örgütleri(STÖ) katılım gösterdi.

ETLEÇ: HBB’NİN ÇALIŞMALARI SÜRECEK

HATSU Genel Müdür Vekili Hüseyin Etleç, kentin geçmiş yönetimler tarafından yıllardır ihmal edilen altyapı sorunlarının çözümünde büyük mesafe kat edildiğine vurgu yaparak 2016 yılında da çalışmaların ivme kazanarak sürdürüleceğini belirtti.

MADEN, HİZMETLERİ ANLATTI

HBB Genel Sekreteri Hasan Maden, toplantıda gerçekleştirdiği sunumda, HBB’nin bugüne kadar Hatay’a sunduğu hizmetler ve gelecek projeler ile ilgili ayrıntılı bilgiler paylaştı.

DEMİREL: BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Defne Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Demirel, “Bilgisayar dağıtım etkinliğinde bizlerin bir araya gelmesini sağlayan ve halka daha iyi hizmet ulaştırabilmemiz amacıyla bizlere desteğini esirgemeyen, her sorunumuzu çözüme kavuşturan Başkan Savaş’a Defneli muhtarlar adına teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

GÜLCÜ: HATAY, BAŞKAN SAVAŞ TÜRKİYE’DE İLK SIRALARDA

Akdeniz Muhtarlar Federasyon Dernek Başkanı Mahmut Gülcü, “Kısa bir süre önce Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’tan ilçelerimize bilgisayar talep ettik. Ve Başkanımız bizleri kırmayarak her ilçede bulunan muhtarlarımıza bilgisayarlarını dağıttı. Antakya ilçemizde bulunan muhtarlarımıza da en kısa zamanda bilgisayarlar dağıtılacak. Hizmet konusunda Türkiye’de ilk sıralardayız. Bu hizmetleri Başkanımız Lütfü Savaş sayesinde gerçekleştirdik. Bizlere sağladığı geniş imkânlardan dolayı Başkanımıza teşekkür ederim. Ayrıca muhtarlarımıza da aldıkları bilgisayarların hayırlı olmasını dilerim ” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SAVAŞ: TÜM DİNAMİKLERLE İŞBİRLİĞİ HALİNDEYİZ

Hemşehrilerine kaliteli ve kalıcı hizmetler üretme noktasında Hatay’ın tüm dinamikleriyle güç birliği yaptıklarını ifade eden Başkan Savaş, yerel yönetimlerin vazgeçilmez unsuru olan muhtarların elinin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Muhtarların vatandaşlara kaliteli hizmetler üretim noktasında önemine dikkat çeken Başkan Savaş, bu anlamda teknolojik nimetlerden faydalanmaları için il genelindeki muhtarların tamamına bilgisayar desteğinde bulunduklarını ve bugün de Defneli muhtarlara bilgisayar dağıtımı için toplandıklarını kaydetti. 

Başkan Savaş halka en yakın birim olan muhtarlıklara bilgisayar dağıtımıyla destek sunuyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, halka kaliteli hizmet konusunda muhtarlarla işbirliği halinin devam ettirileceğini belirtti.

“ŞELALE BÖLGESİNİ ISLAH EDECEĞİZ”

Hatay’ın en önemli turistik mekânlarından biri olan ve nadide bir değer olarak dünyaca tanınan Harbiye Şelalelerinin yıllar boyunca ihmal edildiğinin altını çizen Başkan Savaş, gerçekleştirilecek ıslah çalışmalarıyla bölgenin hak ettiği estetik görünüşe ve niteliğe kavuşturulacağını ifade etti. Şelale bölgesinin eski bakımsız görünümünden uzaklaştırılarak Hatay’ın yüz akı haline getirmek amacıyla çalışma başlatıldığını belirten Başkan Savaş, başlatılacak ıslah çalışmalarının en kısa süre içerisinde tamamlanacağının müjdesini verdi.

MUHTARLAR, İŞBİRLİĞİNE DEVAM EDECEK

Defneli muhtarlarla hizmet istişarelerinin yapıldığı ve 37 adet bilgisayarın sahiplerine teslime dildiği toplantı hizmette işbirliğinin kararlılıkla devam edeceğinin bir kez daha dile getirilmesiyle sona erdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol