Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Sağlık çalışanları birer cam tüp değildir

Yayınlanma Tarihi : 19.04.2016 00:00 Bu haber 893 defa okundu

SES Hatay şube Başkanı Atıf Kılıç, Dr. Ersin Arslan’ı ölümünün 4. yılında basın açıklaması yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Sağlık çalışanları birer cam tüp değildir

Kılıç, yaptığı basın açıklamasında, şunları dile getirdi:

“Yıllar geçiyor, bizler yaş alıyoruz, Bakanlar değişiyor. Ersin yaşlanmıyor. Ersin artık hep 30 yaşında! Ersin yaşlanmıyor!  Çünkü Dr. Ersin Arslan umutları, gelecek hayalleri olan bir hekim iken, bir hasta yakını tarafından, hastane içinde bıçaklanarak katledildi. Sağlık örgütlerinin yıllardır haykırdığı şiddeti Sağlık Bakanlığı da nihayet gördü ve 113 şiddet bildirim sistemini kurdu.

Bugün her 24 saatte 31 sağlık çalışanı görevi başında şiddete uğruyor.  Bunların üçte biri fiziksel şiddet. Alındığı söylenen “sözde” tedbirlerin işe yaramadığı görülüyor.

TBMM Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu’nun yasa önerisi önceki dönemde de bu dönemde de maalesef hayata geçirilmedi. Bu açık bir görevi ihmaldir. Sağlık Bakanlığı ve Hükümet için şiddet –performansla birlikte- sağlıkta dönüşüm programının iki temel enstrümanından birisidir.

Sağlık Bakanı’na sesleniyoruz. Yeter! Sizin göreviniz halkın sağlığını korumaktır, sağlık çalışanlarını korumaktır. Sermayeye halkın sağlığından, hastalığından para kazandırmak sizin işiniz değildir. Sağlık çalışanları birer cam tüp değildir. “Düştü, kırıldı” deyip ayağınızın ucuyla bizleri itip geçemezsiniz. Sizi; şiddeti doğuran, emekçileri ve halkı mağdur eden bu sistemi ortadan kaldırmaya, işkolundaki sağlık emek ve meslek örgütleri olarak birlikte çözüm üretmeye çağırıyoruz.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol