Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Orman Benim Kampanyası Düzenleniyor

Yayınlanma Tarihi : 03.05.2024 08:45 Bu haber 912 defa okundu

Küresel ısınma nedeni ile dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarımızda temel stratejimiz; yangın öncesi alınması gereken önleyici tedbirlerdir. Bu çerçevede, ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan  zararlarının  en aza  indirilmesi,  vatandaşlarımızda  orman yangınlarının çıkmasını önleyici bilincin oluşması amacıyla bütün il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak "Orman Benim" kampanyası düzenlenecektir.

Paylaş Paylaş Paylaş
Orman Benim Kampanyası Düzenleniyor

Söz konusu kampanyada orman içi ve bitişiğindeki yol kenarları, tarım arazileri, yerleşim yerleri ile tesislerin bitişiğinde bulunan yanıcı maddelerin azaltılması (çalı, diri örtü temizliği ve alt dal budaması), çöplerin temizlenmesi neticesinde orman yangınlarının olumsuz etkilerinin azaltılması amaçlanmaktadır. 

Yapılacak çalışmalar ile ormanlarımız, yerleşim yerleri ve tarım alanları yangınlara karşı daha dayanıklı hale getirilecektir. Bu kampanya; her ilde valilerimiz, kamu kurum ve kuruluşları, öğrenciler (ilk - orta öğretim ve üniversite), orman köylüleri, çevre ve ormancılık ile ilgili sivil toplum kuruluşları, arıcılık - hayvancılık - tarımsal meslek birlikleri  ve  vatandaşlarımızın  katılımı ile  gerçekleştirilecektir. Kampanya ile ormanlarımızın yangınlara karşı direncinin artırılması, toplumda yangına sebebiyet verecek davranışlara karşı bilincin ve temiz orman hassasiyetinin oluşturulması hedeflenmektedir.

Hatay Valimiz Mustafa MASATLI’nın himayelerinde Orman Bölge Müdürlüğümüz koordinasyonunda; 03.05.2024 Cuma günü saat 10.00'da aşağıda adresleri yazılı lokasyonlarda eş zamanlı başlayacak olan "Orman Benim" kampanyasına tüm halkımız davetlidir. 

1-           Antakya: Yıldırım Orman Parkı (İrtibat: Ali ÖZDEMİR Antakya Orman İşletme Şefi:  0534 0352337)

2-           İskenderun: Karahüseyinli Mahallesi (İrtibat: Nuh Erdem İskenderun Orman İşletme Şefi – 0507 1514235)

3-           Dörtyol: Zübeyde Hanım Parkı (İrtibat: İsmail YÜKSEKKAYA Dörtyol Orman İşletme Şefi – 0507 9887122)

4-           Erzin: Şirinsu Mevkii (İrtibat: Mustafa KÜTÜKOĞLU Erzin Orman İşletme Şefi –  0543 5383773)

5-           Kırıkhan: Orman Parkı (İrtibat: İsa YARDIMCI Kırıkhan Orman İşletme Şefi – 0506 6325198)

6-           Yayladağı: Avcılarsuyu Orman Parkı (İrtibat: Ali UTANÇ Yayladağı Orman İşletme Şefi – 0534 4841451)

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol