Hatay Mahalli Haber
MENÜ

OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Yayınlanma Tarihi : 27.04.2016 00:00 Bu haber 991 defa okundu

Özel suyun Rengi Derneği Başkanı ve Türkiye Otizmliler Federasyonu Başkan Yardımcısı aynı zamanda da Otizmli çocuklar Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda 800 metre serbest dalında Türkiye Şampiyonu olan Ertuğrul Gök’ün annesi olan Sara Gök dün Özel Suyun Rengi Rehabilitasyon merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Gök, burada yaptığı açıklamada, “Oğlum kendi alanında Hatay’dan bu şampiyonaya katılan tek sporcudur. Onun durumundan dolayı utanmıyorum. Ben oğlumun başarılarından dolayı gurur duyuyorum” dedi.

ANNE BABALAR ÇOCUKLARININ DURUMUNA ÜZÜLMESİN

Gök basın mensuplarıyla yenen kahvaltının ardından oğlu ve oğlunun eğitmeni ile birlikte objektiflerin karşısına geçti. Burada açıklamalarda bulunan Gök açıklamalarında şu ifadelere değindi, “Oğlum doğmadan önce %90 otizm teşhisi konulmuştu. 6 yaşına kadar da hiç gelişim göstermedi. Biz kendisinin su ile olan bağından dolayı kendisini yüzme sporuna yönlendirdik. Çünkü evde her zaman su ile oynuyordu. Araştırmalarımız sonunda yüzmede önemli gelişim kaydedebileceği keşfedildi. Daha sonra yüzme hocası Mustafa Sırma ile tanıştık. Oğlum şuan 13 yaşında ve yıllar süren eğitimler sonunda bugün gurur duyacağımız başarılar elde ediyor. 2016 yılında özel sporcular yüzme şampiyonasında 3 altın madalya kazandı. Ben buradan tüm anne babalara seslenmek istiyorum. Oğullarının durumları ile asla üzüntüye kapılmasınlar. Çünkü hiç kimse evlatlarından değerli değil. Durumdan ümitsizliğe kapılmak yerine çocuklarını nasıl daha iyi yetiştirebilirler onun çaresine baksınlar.”

ÇOCUĞUM YILLARDIR ÇANTAM GİBİ HEP YANIMDA

Gök, “Ben her gittiğim yere oğlumu da götürüyorum. Beni kabul eden bu şekilde etmeli. Çünkü oğluma bakmak zorundayım. Ben Cumhurbaşkanının davetlisi olarak 3 defa davetlere katıldım. Yanımda oğlumda vardı. Ben oraya bile oğlumla gidiyorsam her yere de oğlumla giderim. Oğlumun başarılarından dolayı da oldukça gururluyum. Hedefimiz Olimpiyatlar ve oğlumun Milli sporcu olmasıdır” diyerek sözlerini noktaladı. Ü

EĞİTMEN MUSTAFA SIRMA: HEDEFİMİZ RİO OLİMPİYATLARI

Ertuğrul Gök’ün yüzme hocası Mustafa Sırma ise yaptığı konuşmada şunlara değindi, “Biz Ertuğrul ile tesadüfen tanıştık. Yaptığımız çalışmalarla çok iyi noktalara geldi. Şuan kendisi 800 metre serbest yüzme kategorisinde Türkiye Şampiyonudur. 5-6-7 Mayıs’ta Fethiye Ölüdeniz’de yapılacak yarışmaya da davet edildik. Buradaki hedeflerimizin dışında ana hedefimiz olimpiyatlara katılmaktır. Bunun için de durmadan çalışıyoruz. Umuyorum Ertuğrul bu çalışmalarıyla Türkiye’de olduğu gibi dünyada da adından söz ettirecektir.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol