Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kimyecinin yaptığı kentsel dönüşüm değil

Yayınlanma Tarihi : 14.06.2016 00:00 Bu haber 1172 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinden grup başkanvekili Selim Matkap, İlmittin Boz ve Ömer Dolar dün CHP Hatay İl Başkanlığında basın mensuplarıyla istişare toplantısında bir araya geldiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kimyecinin yaptığı kentsel dönüşüm değil

Burada yapılan istişarelerde Haziran ayı meclisinde ele alınan konularla ilgili maddelerle ilgili tespitler basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Burada konuşan Ömer Dolar, “İsmail Kimyeci’nin yaptığı şey Kentsel Dönüşüm değil 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesidir. Kentsel dönüşümde en az 50 bin metrekarelik alanın ele alınması gerekmektedir” dedi.

MATKAP: ADLANDIRMA KOMİSYONUNDA ÜYELERİMİZ SERBEST BIRAKILDI

Toplantıda ilk olarak konuşan CHP Grup Başkanvekili Selim Matkap şunları ifade etti, “Meclis toplantısında 52 madde ele alındı. 6 madde de gündem dışı olarak okundu ve oya sunuldu. 2 adlandırma kararı alındı. Kentsel dönüşüm ile ilgili madde İsmail Kimyeci ve Hüseyin Şanverdi’nin muhalefetine rağmen sağduyulu AKP’li arkadaşların oylarıyla geçti. Adlandırma maddesinde İskenderun’da Tayfur Sökmen isminin Mete Aslan olarak değiştirilmesi olayında üyelerimiz serbest bırakıldı. O yüzden farklı sesler olabilir. Bazı arkadaşlarımız evet oyu verdi bazıları hayır dedi Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de çekimser kaldı. Bunlar olabilir. Herkes kendi bildiğini yaptı. Bizim meclis grubunun kararı bu yöndeydi” dedi.

BOZ: İTİRAZIMIZ KENTSEL DÖNÜŞÜME DEĞİLDİR

Matkap’ın konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan meclis üyesi hukuk komisyonu üyesi İlmittin Boz ise şunları ifade etti, “5 seçkin oda başkanı Kimyeci’ye itiraz etti. Ancak Kimyeci itirazları dinlemedi. Yeşil alanlar planlanan nüfus oranına göre yeterli değil. Planlar çevre düzenleme planına uymuyor. Nüfus yoğunluğunu kaldıracak altyapı da tesisler de yok. Alanda 7000 kişilik artış olacağı biliniyor ancak insanlar adil şeklide ev sahibi olamayacak. Bu tür itirazları Kimyeci’ye bildirildi. Ancak Kimyeci bildiğinden şaşmadı. Bunlar ileride sorun olacaktır. Bizim Kentsel Dönüşüme değil bunlara itirazımız var.”

DOLAR: KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPIYOR

CHP Meclis üyesi Ömer Dolar ise açıklamasında, “Kentsel dönüşüm dediğimiz şey 50 bin metrekare alan üzerinde uygulanır. Bu yüzden Antakya Belediyesi’nin yaptığı şey kentsel dönüşüm değildir. 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesidir. Kimyeci’nin yaptığı olsa olsa ranttır. Kentsel dönüşüm yapma yetkisi Büyükşehir Belediyesine aittir. Büyükşehir de dağ mahallesi dediğimiz alanın kentsel dönüşümünü yapmaktadır. Bu yüzden Narlıca’da rezerv alan belirlenmiştir. Asıl kentsel dönüşümü Büyükşehir kurallara uygun ve modern şekilde yapmaktadır” ifadelerinde bulundu. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol