Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kimyeci şehircilik şurasına katıldı

Yayınlanma Tarihi : 30.01.2017 00:00 Bu haber 549 defa okundu

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca “Şehircilikte Yeni Vizyon” teması ile düzenlenen şehircilik şurasında “Şehirleşmenin Yeni Vizyonu’nda Yerel Yönetimlerin Rolü” adlı toplantıya katıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kimyeci şehircilik şurasına katıldı

Geçtiğimiz Cuma günü Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, belediye başkanları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları katılım gösterdi.

Şehircilik Şurası hakkında bilgiler veren Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci,” Şura, Türkiye’nin insan odaklı yeni şehirleşme vizyonunu, gelişen koşullar çerçevesinde katılımcı bir şekilde belirlenebilmesini amaçlıyor. Şehircilik Şurası’na, ülkenin saygın akademisyenleri, bürokratları ve uzmanlarıyla beraber ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Şura 3 ay boyunca devam edecek. Şura’da kentlerle alakalı sorunlar belirlenecek, stratejiler geliştirilecek, akabinde çözüm önerileri sunulacak. Şura’da şehirlerimizde kimlik, planlama ve tasarımdan kentsel dönüşüme, şehirleşme, göç ve uyumdan şehirleşmenin yeni vizyonunda yerel yönetimlerin rolüne kadar çok geniş bir yelpazede çalışılacak. Şuranın ana teması “Şehircilikte Yeni Vizyon” olarak belirlendi. Şehirleşmenin Yeni Vizyonu’nda Yerel Yönetimlerin Rolü’ne kadar çok geniş bir yelpazede çalışmalar yapılacak. Şehircilik Şurası’ndan elde edilecek sonuçların ülkemize, milletimize ve Antakyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Antakya için büyük önem taşıyan Kentsel Dönüşüm projesinde 4. ve son aşamada çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Kimyeci, 30 Kasım 2016 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapım yetkisi alan ilk ilçe belediyesi olduklarını ve vatandaşların ihtiyaç duyabileceği her türlü ayrıntının düşünülerek tasarlandığı bir proje olduğunu vurguladı. Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 20 bin m² kent meydanı, 5000 kişi kapasiteli Türkeş Camii’nin içinde bulunduğu, vatandaşların hoşça zaman geçirebilecekleri, yürüyüş yapabileceği 10 bin m² kent meydanı, 3500 m² kapalı semt pazarı, yüzeyde 1000, iş yeri ve binaların altında 5000 olmak üzere toplam 6000 araç kapasitesine sahip otopark, bir sosyal tesis, 2 adet okul, 1 adet karakol, 1 adet sağlık tesisi, 14 adet imar adası bulunacağını ifade etti.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol