Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kentsel dönüşümde son aşamadayız

Yayınlanma Tarihi : 31.01.2017 00:00 Bu haber 688 defa okundu

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, geleneksel hale getirdiği kahvaltılı basın bilgilendirme toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kentsel dönüşümde son aşamadayız

Büyük Antakya Oteli’nde gerçekleşen basın toplantısına, Başkan Kimyeci’nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, Ak Parti Antakya İlçe Başkanı Ramazan Alpaslan, AGC Başkanı Murat Berber, meclis üyeleri, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda selamla konuşması yapan AK Parti Antakya İlçe Başkanı Ramazan Alpaslan, Halk oylamasında Antakya belediyesi ile ortak çalışma yapacaklarını söyledi.

ATIÇ: TÜRKİYE’NİN KAZANACAĞI BİR SEÇİM

Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç’ta, Yeni anayasa değişikliği ile ilgili toplantılar yapacaklarını söyledi.

Geçen hafta Ankara'da yeni anayasa ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ve üç gün Ankara’da kaldıklarını belirten İl Başkanı Atıç, “On beş yılın en önemli seçim kampanyası başladı. Bunun sonunda partiler galip ya da mağlup olmayacak. Bu seçim memleketin bekası için Türkiye’nin kazanacağı bir seçim. Çalışmalarda her kesime hitap edeceğiz. Bu nedenle bu seçim diğerlerine oranla çok çok daha önemli. Gelecek toplantıda detaylı konuşacağız” dedi.

KİMYECİ: KİMLİKLİ ŞEHİRLER OLUŞTURULACAK

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de konuşmasında, Kentsel Dönüşümde üç aylık bir istişare dönemi başladığını söyledi.

Başkan Kimyeci, düzenlemenin kimlikli şehirler oluşturmak için başlatıldığını, ekonomik açıdan gelişmelerin değerlendirileceğini, bunun sonucuna göre de bir düzenleme yapılacağına dikkat çekti.

ANTAKYA’NIN HER YERİNDEN TARHİ FIŞKIRIYOR

Kimyeci açıklamasına şöyle devam etti: “Antakya’da Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) kurulması için çalışıyoruz. Çünkü Antakya’nın her yerinden tarih fışkırıyor.  Korumaya yönelik eserleri restore etmek gibi konuları önemsiyoruz. Projeler ortalama bir yılda çözülüyor.  Adana Anıtlar Bölgeye giden projelerin yüzde kırkı Hatay’dan. Hatay’da bir KUDEP bölümü kurulu oluşturulacak. Bunun sonucunda restore işleri için Adana ya gitmeye gerek kalmayacak. Kentsel Dönüşüm Projesinde son aşamadayız. Yapım yetkisi talebinde bulunduk ve kat karşılığı konusunda da yetki aldık. 1194 vatandaşın yüzde 38’i ile anlaşıldı, yüzde 32’si ile görüşüyoruz” dedi.

 

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol