Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hobi Olarak Başlayıp, Ustalığa Ulaştığı Deri Sanatı Ile Hayran Bırakıyor

Yayınlanma Tarihi : 10.03.2025 17:36 Bu haber 68 defa okundu

Türk el sanatları içinde önemli bir yere sahip olan deri işçiliği, usta ellerde şekillenerek sanat eserine dönüşüyor. Bu alanda adından söz ettiren Memduh Yiğit, hobi olarak başladığı deri işçiliğinde ustalığa ulaşarak ürettiği birbirinden özel ürünlerle dikkat çekiyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hobi Olarak Başlayıp, Ustalığa Ulaştığı Deri Sanatı Ile Hayran Bırakıyor

Yaklaşık dokuz yıl önce el yapımı deri ürünlere olan ilgisini keşfeden Yiğit, deneme yanılma yöntemiyle kendisini geliştirerek bugün Kültür ve Sanat Çarşısı’ndaki Alatav Deri Atölyesinde çalışmalarına devam ediyor. Burada tamamen doğal malzemelerle hazırladığı deri çanta, cüzdan, kemer, sandalet ve defter kılıfları gibi ürünleriyle büyük beğeni topluyor.Hobi Olarak Başlayıp, Ustalığa Ulaştığı Deri Sanatı Ile Hayran Bırakıyor

Hem Üretiyor Hem ÖğretiyorHobi Olarak Başlayıp, Ustalığa Ulaştığı Deri Sanatı Ile Hayran Bırakıyor

Memduh Yiğit, deri işçiliğinin sadece bir el sanatı olmadığını, aynı zamanda büyük bir emek ve sabır gerektirdiğini belirtiyor. El yapımı deri ürünlerinin piyasada yüksek fiyatlara satıldığını ancak kendi atölyesinde kaliteli ve uygun fiyatlı seçenekler sunduğunu vurgulayan Yiğit, deri sanatına merak duyan herkesi atölyesine davet ediyor.

Yiğit, el emeği ve göz nuru ile hazırladığı tasarımlarının büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Özellikle kürk detaylarıyla kombinlediğim deri çanta modelleri büyük beğeni topladı. Ürünlerimiz ziyaretçilerimizden tam not alıyor. Bu sanatı merak eden ve öğrenmek isteyen herkese bildiklerimi aktarmaktan büyük mutluluk duyarım” ifadelerini kullandı.

Sanatseverler ve el yapımı deri ürünlerine ilgi duyanlar, Memduh Yiğit’in özgün tasarımlarını görmek ve bu sanat hakkında bilgi edinmek için Alatav Deri Atölyesi’ni ziyaret edebilirler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol