Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB Meclisinde adlandırma krizi çıktı

Yayınlanma Tarihi : 11.11.2016 00:00 Bu haber 691 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısı dün Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB Meclisinde adlandırma krizi çıktı

Meclis toplantısında Payas ve Antakya’da önemli yerlerin adlarının değiştirilmesi maddelerinde ufak çaplı tartışmalar yaşandı.

MATKAP: NORMAL HAYATA DÖNMELİYİZ

CHP Grubu adına söz alan Selim Matkap, “Artık normal hayata dönmeliyiz. Ülkemizde pek çok yere 15 Temmuz ile ilgili isimler verildi. Bizler sembol olarak tüm halkın bildiği isimleri değiştirmemeliyiz. Halk onları o isimlerle biliyor” dedi. Yapılan oylama sonucunda Vali Ürgen Alanı olarak bilinen alana Ömer Halisdemir Alanı, 75. Yıl Bulvarı’na da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Bulvarı isimleri verilmesi önerildi. AKP ve MHP’nin kabul oylarına rağmen CHP öneriye ret oyu verdi.  Büyükşehir Belediyesi yönetmenliğine göre adı bulunan yerlerin adının değiştirilmesi için gereken 3/2 çoğunluk sağlanamadığı için mevcut isimler aynen kaldı.  İskenderun-Arsuz kavşağında bulunan altgeçite de ismi olmadığı için Atatürk ismi verilmesi önerildi ve öneri kabul edildi.

Ayrıca 14. maddede Büyükşehir Belediyesi’nin 14.10.2016 tarihinde 258 sayılı kararı ile Plan Bütçe Tarife Komisyonuna devredilen 2017 yılı gelir tarifesi maddesi de oybirliği ile kabul edildi.

Diğer maddelerde herhangi bir tartışma yaşanmazken maddeler oylanarak kabul edildi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol