Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatayın zenginliklerini dünyaya tanıtmak istiyoruz

Yayınlanma Tarihi : 07.02.2017 00:00 Bu haber 494 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Halk Tv’de yayınlanan Esra Avcı’nın sunduğu “Siyaset Rüzgarı” programının canlı yayın konuğu oldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatayın zenginliklerini dünyaya tanıtmak istiyoruz

Hatay’ın çok zengin bir kültüre sahip olduğunu ve bu şehrin tanıtılması gerektiğini vurgulayan Başkan Savaş, “Bizler Hatay'ı tanıtmak amacıyla gerek ulusal gerekse uluslar arası organizasyonlarda yer alarak Hatay'ın değerlerini ve zenginliklerini dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu nedenle EMITT, MİPİM ve EXPO gibi birçok fuara katılarak orada Hatay'ın güzelliklerini toplumla paylaşıyoruz. Geçen sene EMİTT’e katıldık. Daha önce valiliğimiz ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile birlikte katılıyorduk. Bu sene de EMİTT’ katılarak Hatay’ı en güzel şekilde temsil ettik. Hatay'ın zenginliklerini İstanbul’lu dostlarımızla paylaştık” dedi.

Hatay’ın EXPO 2021 için hazırlıklar yapıldığını anlatan Başkan Savaş, " Her şey hayal kurmakla başlıyor, projelendirmek ve hayallerimizi de hayata geçirmekle devam ediyor. Dünyadaki en büyük 3 önemli organizasyonlardan bir tanesi olan EXPO, tarih, kültür, sanat, eğitim ve ticaretin iç içe olduğu çok önemli fuardan öte bir olimpiyattır. Hatay'daki dinamiklerimiz ile toplantı yaptık ve 23 Haziran 2016 tarihinde ilk olarak Antalya'da EXPO’ya başvurduk. 29 Eylül tarihinde EXPO'nun genel kuruluna ilk savunmamızı yaptık. 23 Ocak tarihinde de EXPO'yu Hatay'da neden istediğimizi anlattık ve oybirliği ile EXPO 2021'in Hatay'da yapılacağı kararı verildi. Bu karar bizim için çok önemli çünkü birçok alanda EXPO yapılıyor ama bunlar içerisinde en önemli organizasyon bir tanesi de bahçecilik alanındaki EXPO'dur. Biz de onu düşünerek bu yola başvurduk. Ve inşallah Nisan başlarında Hatay'da tespit edeceğimiz üç veya dört tane yerde EXPO'nun yetkili kurulu gelecek ve yer için karar verecek. Verilen karar ile o bölgede biz EXPO'yu yapacağız. Belediyemizde çalışan 5 profesyonel proje uzmanı arkadaşlarımızın dışında artık bu iş Türkiye'nin kazanılmış bir kimliği oldu” dedi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol