Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay’ın yaralarını sarmaya geldik

Yayınlanma Tarihi : 29.07.2016 00:00 Bu haber 606 defa okundu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Hatay’daki ziyaretleri kapsamında Hatay Valiliği’ni ziyaret etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay’ın yaralarını sarmaya geldik

Bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek ve Cilvegözü sınır kapısında incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Hatay Valiliği’ni ziyaretinde birtakım açıklamalarda bulundu. Valilik Şeref defterini imzalayan Tüfenkçi, burada yaptığı açıklamada, Hatay’ın yaralarını sarmaya geldiğini aktardı.

TOPACA: HATAY BU ZİYARETTEN KAZANÇLI ÇIKACAKTIR

Valilik şeref defterinin imzalanmasının ardından ilk olarak konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca, “Hatay Suriye savaşından dolayı zor süreçler geçirdi. Bakanımız da bu konuda esnaf temsilcileriyle görüşmek ve Cilvegözü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a geldi. Kendilerini Hatay’da ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Umuyorum Hatay bu ziyaretten dolayı kazançlı çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

BAKAN: TÜFENKÇİ: YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Daha sonra konuşan Bakan Tüfenkçi ise şunları söyledi, “Yakın dönemde ülkemiz bir darbe atlattı. Bundan sonra ülkemiz yara aldı. Bunu hep birlikte sarmalıyız. Hatay’da hem Suriye savaşından hem de yakın dönemdeki birçok olaydan dolayı en çok yara alan illerden bir tanesi. Bugün biz sabah saatlerinde esnaf temsilcileriyle bir araya geldik. Bugün’de Cilvegözü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunmak üzere Hatay’da bulunuyoruz. Umuyorum Hatay bundan sonra yapılacak yatırımlarla ticaret yollarının da açılmasıyla daha müreffeh bir kent olacaktır. Tüm çalışmalarımız bu yöndedir. Bizlere bu konuda yardımcı olan başta valimiz olmak üzere ilin tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum. Hatay Büyükşehir Belediyesi muhalefet belediyesi olmasına rağmen biz onlarında yapacakları projelere ilin mutabakatıyla yardım edip, Hatay halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Hatay’a yapılacak olan tüm yatırımların bizzat takipçisi olacağım.”

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkçi ve beraberindeki heyet makam odasına geçti. Buradaki istişarelerin ardından Bakan Tüfenkçi Cilvegözü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol