Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hataya gelirken elimiz boş gelmedi

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2017 00:00 Bu haber 587 defa okundu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hatay'a 187 milyon TL'lik 16 müjdeyle geldiklerini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hataya gelirken elimiz boş gelmedi

Bakan Eroğlu, Hatay Valisi Erdal Ata'yı ziyaretinde, Abdurrahman Melek Toplantı Salonu'nda basın mensuplarına Hatay'da bugün temeli atılacak tesislere ilişkin bilgi verdi.

Hatay'da baraj, gölet ve ormancılık faaliyetlerinin çok önemli olduğunu belirten Eroğlu, kentte 12 tesisin temel atımını gerçekleştireceklerini vurguladı.

Temeli atılacak tesislerin arasında Karasu Regülatörü ve Deravisyon Kanalı, Reyhanlı Barajı Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyonu'nun da bulunduğu anlatan Bakan Eroğlu, "Bunların 3 tanesi sulama, 9'u da taşkın koruma ve dere ıslah tesisi. Bunların toplam maliyeti 123 milyon TL. Bunlar Hatay için çok önemli yatırımlar. Reyhanlı Barajı biliyorsunuz, buranın en büyük projelerinden bir tanesi. Ona su getirecek olan iki tane dev projenin temeli atılacak. Onun dışında bir müjde daha vereyim, Büyük Karaçay Barajını bitiriyoruz. Bu yılsonunda arıtma tesisi de bitecek, su tutacağız. Bu bütün bölgeye hayat verecek içme ve sulama suyu temin edecek muazzam bir proje. Artık barajda su topladıktan sonra suyu dağıtacağız." diye konuştu.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol