Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay MKÜ’de Akademik Takvim Başladı

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2024 05:32 Bu haber 36 defa okundu

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin 2024 -2025 akademik yılı açılışı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katıldığı törenle gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Antakya Devlet Konservatuvarı mini bir konser verdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay MKÜ’de Akademik Takvim Başladı

Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen akademik yıl açılış töreninin açılış konuşmasını yapan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, üniversiteni Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için öncü rol üstlenen kurumlardan birisi olduğunu ifade ederek, depremin ilk gününden itibaren desteğini esirgemeyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine teşekkür etti.Hatay MKÜ’de Akademik Takvim Başladı

6 Şubat depremlerinin üniversitedeki akademik birimlerde kalıcı hasarlar oluşturduğunu ifade eden Rektör Eren, buna karşın alınan önlemler ve gerçekleştirilen güçlendirme ve iyileştirme çalışmalarıyla eğitim öğretimin kesintisiz olarak devam edeceğini söyledi.Hatay MKÜ’de Akademik Takvim Başladı

Rektör Eren, deprem sonrası ayakta kalan tek sağlık kuruluşu olan MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerinin, çalışanlarının büyük fedakarlığıyla bölge insanının derdine derman bulabildiği en kapsamlı sağlık kuruluşları olduğunu belirtti.

Üniversitenin gerçekleştirdiği bilimsel faaliyetlerin artarak devam ettiği ifade eden Rektör Eren: “Göreve geldiğimiz 2022 yılında 3 olan TÜBİTAK destekli proje sayımız 2023 yılında 13, 2024 yılında ise 29 projeye yükselmiştir. TÜBİTAK tarafından deprem illerindeki üniversiteler genelinde en çok proje kabulü alan yükseköğretim kurumlarından birisi olarak, 2023 ve 2024 yıllarında kabul edilen, yürürlükte olan ve sözleşme aşamasında bulunan 59 TÜBİTAK projemizle bilim literatürüne katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bunlara ilaveten 82 BAP Projesi ve 2 AB Projesi hayata geçirilmiş ve 4 adet patentimiz yine bu süreçte tescillenmiştir” dedi.

ÖZVAR: ÜNİVERSİTELERE BÜTÜN İMKANLARLA DESTEK OLMAYI SÜRDÜRÜYORUZ

Yeni dönemin hayırlı olmasını dileyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen kentlerdeki üniversitelere bütün imkanlarla destek olmayı sürdürdüklerini belirtti.

Hatay’ın, depremlerden en çok etkilenen kent olduğunu dile getiren Özvar, “Yükseköğretim Kurulu olarak buradaki süreci her zaman yakından takip ettik, etmeyi de sürdürüyoruz. Kalite odaklı ve akademik performansa dayalı yönetim anlayışını benimseyerek, evrensel düzeyde geleceğe yön veren, yenilikçi ve rekabetçi yükseköğretim sistemi inşa etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Özvar, üniversitelerin planlarını ve açacakları programları belirlerken istihdam koşullarını büyük ciddiyetle ele almaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, açılışa katılan YÖK Başkanı Özvar’a plaketle teşekkür etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol