Hatay Mahalli Haber
MENÜ

EXPO Hatayı ayağa kaldıracak

Yayınlanma Tarihi : 13.02.2017 00:00 Bu haber 610 defa okundu

Mazman medya Show grup radyolarının canlı yayın konuğu olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ekonomik manada negatif gelişmelerin yaşandığı uzun bir süreç yaşadıklarını belirtirken, “İhracat neredeyse durmuş bir halde. Üretim konusunda çaba sarf eden esnafımız zor durumda. Yaptığımız geleceğe dönük çalışmalarımız ve 2021’de düzenlemeye hak kazandığımız EXPO ile şehrimizi ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
EXPO Hatayı ayağa kaldıracak

VATANDAŞLAR PARTİLİ OLMAYA ZORLANMAKTADIR

Mazman medya Show grup radyolarında ortak yapılan canlı yayına konuk olan Başkan Savaş, Mithat Öztürk’ün sunduğu “Günışığı Gündem” adlı programda açıklamalarda bulundu. Başkanlık sistemiyle ilgili soruları cevaplandıran Başkan Savaş, vatandaşlar görüşlerini özgür bir şekilde dile getirmeleri gerektiğini belirterek “Başkanlık sistemini ülkemiz adına çok doğru bir sistem olduğunu düşünmüyorum. Önümüzde zaman var ve konu tartışılacak bir konudur. Fakat sistem bütünüyle şahsımı tatmin etmedi. Ülkemizin şu sürecinde başkanlık sisteminin karşımıza çıkmasını istemezdik. Birlik ve bütünlük içerisinde çalışmalarımızı yaparak güçlü bir geleceğe doğru projeler üretmeliydik. Bu bir rejim değişikliğidir. Vatandaşlar partili olmaya zorlanmaktadır” dedi.

BU BİR SİSTEM DEĞİL, REJİM DEĞİŞİKLİĞİDİR

Tarihi YSK tarafından 16 Nisan olarak belirlenen referandumda halkın önüne gelecek önerinin bir sistem değil rejim değişikliği olduğunu kaydeden Başkan Savaş, “Bu değişiklik var olan parlamenter sistemi kaldırarak partili cumhurbaşkanlığını öneren bir rejim değişikliğidir. Zira yasama, yürütme ve yargı tek bir elden idare edileceği bir rejim söz konusudur” şeklinde konuştu.

ŞEHRİMİZİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ

HBB’nin altyapı ve yol çalışmalarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Başkan Savaş, “Yağışlar biter bitmez bütün ekiplerimiz seferberlik halinde sahada altyapı ve yol çalışmaları gerçekleştirecek. Çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ ENDİŞELENMESİN BİZİM YAPTIĞIMIZ İŞ SAĞLAM OLUR

Harbiye’de gerçekleştirilen fore kazıklı heyelan önleme ve yol güçlendirme çalışmalarıyla ilgili olarak da konuşan Başkan Savaş, “Şelaleler bölgesindeki çalışmalarımızın fore kazıklı kısımlarında herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Yağışlar nedeniyle yumuşayan toprak, oraya yaptığımız dolgunun yer değiştirmesine sebep olmuş. Hemşehrilerimiz kaygılanmasın o bölgeyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor, bizim yaptığımız tüm çalışmalar sağlam olur” dedi.

 

  

 

    

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol