Hatay Mahalli Haber
MENÜ

ESNAFLAR ŞEHRİN LOKOMOTİFİDİR

Yayınlanma Tarihi : 15.08.2016 00:00 Bu haber 750 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odalar birliği düzenlediği birlik beraberlik yemeğinde oda başkanlarıyla bir araya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
ESNAFLAR ŞEHRİN LOKOMOTİFİDİR

Hatay Esnaf ve Sanatkârlar  Odalar birliği başkanı A. Kadir Teksöz’ün ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona 70’e yakın esnaf odası başkanı da katıldı. Toplantıda Antakya’nın geleneksel yemeği mercimekli aş yenildi.

TEKSÖZ: BİRBİRİMİZİ SEVMELİYİZ

Toplu olarak yenen yemeğin ardından konuşan Hatay Esnaf Sanatkârlar Odalar birliği(HESOB) Başkanı Teksöz, “15 Temmuz sonrası birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vurgu yapmak adına bu organizasyonu düzenledik. Bugün bizi yalnız bırakmayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve siz değerli oda başkanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Başkan Savaş bizlere her zaman destek olmuştur.  Narlıca’da yapımı süren Mobilya İhtisas Sanayi’nin inşa sürecinde de desteklerini esirgemedi. Yakın dönemde şehrimizde tarım ve mobilya fuarı düzenlenecek. Fuar Hatay esnafına önemli katkı sağlayacak. Fuarı, yapımı planlanan HBB binası alanında düzenleyeceğiz. 50 bin esnaf ve 70 oda başkanı adına Başkan Savaş’a teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’dan önce birbirimizi sevmesek bile saygı duymalıyız diyordum ama artık birbirimizi sevmeliyiz diyorum” ifadelerini kullandı.

 SAVAŞ: HATAY’IN İYİ YERLERE GELMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Teksöz’ün ardından konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise konuşmasında şunları söyledi, “Bizleri gönül sofranızda ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Ekim ayında tüm oda başkanları ile bir araya gelip yaptığımız çalışmaları anlatacağız. Biz sorunları çözmek için tüm gücümüzle gayret gösteriyoruz. Biliyoruz ki esnaf bu kentin lokomotifidir. Esnaf ne kadar rahat ederse şehir de o kadar rahatlar. Sizlerden ricam Hatay’ın teşvik kapsamına alınması için şehrin 10 milletvekiline ve tüm yetkililerine baskı yapın. Osmaniye, Antep, Maraş destek alırken en sıkıntılı il olan Hatay destekten mahrum kalıyor. Bu konuda hepimize iş düşmektedir. Asi Nehri konusunda da çalışmalarımız sürmekle beraber orada tüm inisiyatif Devlet Su İşlerine aittir. Biz nehre akan suların temizlenmesinden mesulüz. 1,5 yıl içinde Asi Nehri’ne kirli su akmayacak ancak nehir konusunda Devlet Su İşleri’nin de yapması gerekenler var. Biz el ele Hatay’ın iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Toplantı konuşmaların ardından sohbet şeklinde devam etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol