Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Dünyayı Şiir güzelleştirecek

Yayınlanma Tarihi : 22.03.2016 00:00 Bu haber 2304 defa okundu

Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilciliği ve Defne Dursunlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ortaklığı ile bu yıl da “21 Mart Dünya Şiir Günü” geniş bir katılımla Hatay-Defne’de kutlandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Dünyayı Şiir güzelleştirecek

İstanbul’dan Muazzez Uslu Avcı, Selçuk Avcı, Çorum’dan Erdal Şahin,  Mersin’den Adil Okay’ın söyleşileri eşliğinde, Hatay’da yaşayan yazarlar ve şairler; Yusuf Gür, Ömer Bayraktar, Muhsin Boz, Duran Yaşar, Selma Sayar, Sinan Dadük, Müge Sakallı, Ahmet Özsoy, Nesrin Sarıgül, Nurettin Bellur, Nevra Çağlayan, Turgay Karanfil, Ahmet Zeytineli, Bedran Cebiroğlu, Mahmut Çetin Zorba, Yusuf Vahit Karagülle, Sahne Senkron Tiyatro Ekibinden Durmuş Çelikel, Yaren Kılıç ve Pelin Fahracı etkinlikte yer aldılar.

Çocuklardan; Şaban Akbaba’nın “Erken Uyanırım Sabahları” şiir oratoryosu, Gazi Üniversitesi Müzik Bölümü Öğrencisi Yağmur Nafile ve Hatay Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencisi Merih Nafile’nin kısa bir müzik dinletisinin ardından Sahne Senkron Tiyatro Ekibi’nden yaşama dair kesitler izlendi.

TRT Radyolarından deneyimli sunucu Nevra Çağlayan’ın sunumuyla, Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi Konferans Salonunda, Edebiyatçılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafile’nin yönetiminde gerçekleştirilen “Dünya Şiir Günü” şöleninde; sanat, edebiyat, sivil toplum örgütleri, tüm şiir severler ve sanatseverler vardı. Cumhuriyet Halk Partisi Antakya İlçe Başkanı Dr.Ramiz Parlar, Eğitim-İş Hatay Şube Başkanı Suat Sadış ve yönetim Kurulu üyeleri, Büyük Birlik Partisi Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli, Atatürk Mahallesi Muhtarı Ali Tarsuslu, Hatay İl Kültür Turizm eski Şube Müdürü Ali Türetken, Demirbilek İlkokulu Müdürü Zülfü Aküzüm, Ahmet Çankaya, Nazmi Altınöz, İzmir’de yaşayan sanat sevdalısı şair Mehmet Sani Serçemeli ve çok sayıda davetli katıldı.

Dursunlu Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Edip Nurlu programı açış konuşmasında: Türkiye Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilciliği ile Defne Dursunlu Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneği olarak ortaklaşa  üçüncüsünü düzenlediğimiz “Dünyayı Şiir Güzelleştirecek” adlı 21 Mart Dünya Şiir Günü etkinliğine  hoş geldiniz. Yine Edebiyatçılar Derneği işbirliği ile 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nü Dr. Muhsin Boz, Nalan Bayrak, Süleyman Nayman, Nesrin Sarıgül ve Mahmut Çetin Zorba gibi  Hatay’da  edebiyatta sözü geçen dostlarımızla dernek binamızda kutladık. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü ‘Kadın Yaşamdır’ adlı etkinlikle Duran Yaşar abimiz, Emine  Nisani ve Sevda Berat  Rifaioğlu şairlerimizle Yukarı Dursunlu’da andık. Derneğimizde;  Mahalle sakinlerinin kursiyer olarak katıldığı Halk Eğitim destekli çeşitli kurslar, faaliyetlerini sürdürmektedir. Derneğin üyelerinden oluşan Koro şefi Mazlum Nar’ın özverili çalışmaları sayesinde, Türk Halk Müziği Korosunu oluşturduk. Koromuz çeşitli etkinliklerde konser verdi. İstanbul’da yaşayan şair Sabahattin Yalkın’ ın başarı dileklerini gönderdiği mesajında yazdığı “OLSA  BİLE… YOK…”  şiirini okuyup sözü dostum Nebih Nafile’ ye bırakıyorum.” Dedi.

Dünya Şiir Günü Şöleni Defne’de Kutlandı

Türkiye Edebiyatçılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafile, konuşmasında, “İnadına Sanat, İnadına Edebiyat, CHP Antakya İlçe Başkanı değerli Ramiz Parlar, salonumuzu dolduran değerli konuklarımıza, sanatçı, yazar ve şair dostlarımıza merhaba. Eğitim gönüllüsü İndex Grup Başkanı ve Cio’su Sayın Erol Bilecik’in bana ulaştırdığı mesajını sizlerle paylaşmak istiyorum. “Özverili çalışmalarınızı takip ediyorum. Ulusal ve yerelden tüm katılımcı yazar, şair ve misafirlerinize sevgi ve saygılarımı iletiyor, başarılar diliyorum.”

İNADINA SANAT, İNADINA EDEBİYAT

Sözlerine İnadına Sanat, İnadına Edebiyat sloganıyla devam eden Nebih Nafile; “Dünyanın hoşgörü ve sevgi kenti Antakya’dan, yaşanan tüm çirkinliklere rağmen “Dünyayı Şiir Güzelleştirecek” dileklerimle ülkemin her bir yanındaki güzel yüreklere merhaba! Bahar 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol