Hatay Mahalli Haber
MENÜ

DUDU SAMANDAĞ KADIN DANIŞMA MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Yayınlanma Tarihi : 29.03.2016 00:00 Bu haber 930 defa okundu

Ziyaret kapsamında kadın danışma Merkezinde bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Kadın Danışma Merkezi Koordinatörü Hülya Nehir,CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, Meclis Üyeleri Nazire Berigel, Dilek Süslü Asiırmak, Meltem Ahraz Nural ,il yöneticisi Ahmet Bozoğlan ,İlçe Yöneticisi  Ziya Nehir ,CHP Kadın kolları üyeleri katıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
DUDU SAMANDAĞ KADIN DANIŞMA MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

NEHİR: PROJELERİMİZİ KONUŞTUK

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir: “Hatay milletvekili Mevlüt Dudu Parti meclisindeki temsilcimiz konumundadır. Parti meclisi üyesi olarak sadece Hatay’ı değil Türkiye politikalarıyla ilişkili, partinin genel fikriyatına katkı sunan bir pozisyonda bugün itibariyle. . Yerel yönetimde kadınlara yönelik neler yapıyoruz? Projelerimiz, yapmayı düşündüklerimiz nelerdir? Küçük bir nezaket ziyareti kapsamında bu konuları konuşma fırsatı bulduk“ dedi.

DUDU: SAMANDAĞ’DAKİ ÇALIŞMALAR MEMNUNİYET VERİCİ

Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu konuşmasında: ”Samandağ belediyesi kadın danışma merkezinin çalışmaları memnuniyet vericidir. Kadın konusu son dönemde kangren haline dönüştü. 2002 ‘den bu yana kadın cinayetleri yüzde 1400 arttı. Kadın ve erkek fırsat eşitliği Türkiye bu konuda çık geride. Cumhuriyetin kuruluşunda dev adımlar atılmasına rağmen çok geriye düştük. Çocukların cinsel istismarı konusu hepimizi rahatsız ediyor. Aile Sosyal Politikalar Bakanı üstelik bir kadın çocukları savunmak yerine bir kurumu savunma derdine düşmüştür. Bir kez tecavüz olayının yaşanmış olması söz konusu vakfı karalamak için yeterli değil dedi. Ben de bakana sordum kaç defa tecavüz olayının yaşanması lazım söz konusu vakfı karalamaya yeterli olsun? Bu asla kabul edilebilir bir durum değil. Samandağ bu konuda çağdaş bir kent. Bu sorunların çoğunun yaşanmadığı bir kent. Kadın danışma merkezi gibi bir yapılanma olması kadınlar adına mutluluk verici. Her türlü yaşam düzeyini yükselteceğini, çocukların eğitimi üzerine çalışmaların başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

HÜLYA NEHİR: SAMANDAĞ HATAY’DA YÜZ AKIDIR

Hülya Nehir:”Aile sosyal politikalar bakanı akademisyen ve bir kadın. Kadın olmak yetmiyor. Kadın olmak çok önemli ama böyle bir bilinçten gelmiş olmak gerekiyor. Sosyal politikalara, hâkim olmak, kadın çalışmalarından geliyor olmak çok önemlidir. Bu özellikleri taşısaydı o vakfı koruma derdine düşmezdi. Derhal istifa ederdi. Bu anlamda Samandağ Hatay’da yüz akıdır. Sizlerle çok güzel çalışmalar yürütüyoruz. Başkanlarımıza ve vekilimize hoş geldiniz “diyoruz.

CHP Samandağ ilçe Başkanı İbrahim Aydoğan: ”Çalışmalarınızı takdir ediyoruz. Kadın cinayetleri, tecavüzler, taciz mevcut hükümet tarafından sıradanlaştırılmaya, normalleştirilmeye çalışılıyor. Bu ülkede Neşet Ertaş’ın Türkülerinde bile müstehcenlik bulan bir zihniyet gelişti. Gerek Ortadoğu’da gerekse kendi içimizdeki barışı sağlamanın yolu bu zihniyeti son erdirmekle olur. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol